Οι κόκκινες πιπεριές είναι ένα λαχανικό με τόσα πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά έχει μόνο 46 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Αυτή είναι η περιεκτικότητά τους σε άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, βάσει της ημερήσιας ανάγκης μας:

  • 317% της βιταμίνης C
  • 93% της βιταμίνης Α
  • 22% της βιταμίνης Β6
  • 17% του φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9)
  • 12% της βιταμίνης Ε
  • 9% του καλίου
  • 8% του μαγγανίου

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η τακτική κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς:

Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Η κόκκινη πιπεριά περιέχει μια ένωση, την β-κρυπτοξανθίνη που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τροφές πλούσιες σε β-κρυπτοξανθίνη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης, των πνευμόνων και του παχέος εντέρου, λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης.

Προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ανθοκυανίνες — φυσικές χρωστικές που ευθύνονται για το κόκκινο χρώμα τους. Αυτές οι χρωστικές, που βρίσκονται σε πολλά σκούρα κόκκινα ή μοβ φρούτα και λαχανικά, έχουν ταυτόχρονα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η έρευνα δείχνει ότι οι ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση των προβλημάτων μνήμης λόγω ηλικίας.

Ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Η οστεοαρθρίτιδα, ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας, είναι αποτέλεσμα φλεγμονής και διάσπασης του χόνδρου που προστατεύει τα οστά. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία θεραπεύει και αναζωογονεί τους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του χόνδρου. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Φροντίζει για την καλή υγεία του εντέρου

Οι ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν 25-35 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες έχει πολλά οφέλη, ειδικά για την λειτουργία και την υγεία του εντέρου μας. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν εξαιρετική ποσότητα φυτικών ινών σε σχέση με τις θερμίδες τους, επομένως είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αυξήσετε την πρόσληψη. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην πρόληψη προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια