Το Πυθεία Κέντρο Ικανοτήτων, το μοναδικό στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας, φιλοξένησε, ακόμη μια πολύ σημαντική συνάντηση την περασμένη Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Noam Katz, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του IED, κ. Τάσο Βασιλειάδη, τον αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Κυρίτση είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υπεύθυνο καινοτομιών και μάρκετινγκ στο Πυθεία, κ. Σωτήρη Αναγνώστη, για τις επιτακτικές ανάγκες του μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης στον Ιατρικό κλάδο. Η συνάντηση έγινε με την πολύτιμη συνοδεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ.κ. Χαράλαμπο Μπιλίνη.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα εισαγωγής νέων μεθόδων διδασκαλίας και εφαρμογών στον τομέα της Ιατρικής, εκμεταλλευόμενης το τεράστιο κύμα χρήσης τεχνητή νοημοσύνης που αποδίδει τεράστια οφέλη σε όλες τις βιομηχανίες και όλα τα πεδία. Συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνώστης παρουσίασε στον πρέσβη το Νέο εκπαιδευτικό Metaverse, το οποίο αναδεικνύει την εμπειρία τόσο των εκπαιδευτών όσο και των εκπαιδευόμενων.

Μιλώντας για τις δυνατότητες του κλάδου της υγείας, ο Σωτήρης Αναγνώστης συζήτησε με τον πρέσβη τον ρόλο των ψηφιακών διδύμων (Digital Twins) στη βελτίωση της ιατρικής ακρίβειας-την προσωποποιημένη ιατρική, την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων. Με δεδομένη τη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το κέντρο ικανοτήτων δημιουργούν μία δυνητικώς μεγάλη γέφυρα συνεργασίας.

Αυτή η συνάντηση αναδεικνύει ένα νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ μεγάλων πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων, μέσω των κέντρων ικανοτήτων, που επιδιώκει να προσελκύσει το ενδιαφέρον για την εμπορική αξιοποίηση των καινοτομιών και των ερευνών, τα οποία λαμβάνουν χώρα μέσα σε αυτά. Με την υποστήριξη των νέων μεθόδων διδασκαλίας, των προηγούμενων μηχανών και των τεχνολογικών εφαρμογών, ο κλάδος της Ιατρικής μπορεί να επαναπροσδιορίσει την εκπαίδευση και την έρευνά του, προάγοντας την ακρίβεια, την προσωποποίηση (θεραπειών, εκπαίδευσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, εφαρμογών) και τη βελτίωση της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσω μίας ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, το Pytheia Competence Center, αναδεικνύεται ως ένας κινητήριος μοχλός για την εξέλιξη και την επανάσταση στον τομέα της Ιατρικής. Με την εφαρμογή των ψηφιακών διδύμων, του Metaverse και των καινοτόμων τεχνολογιών, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής φροντίδας.

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να ενισχύσει τη διακρατική συνεργασία, να προωθήσει την καινοτομία και να ενισχύσει την κοινή γνώμη και τις εμπειρίες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα της Ιατρικής. Αναμένεται ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί και οι καινοτομίες που θα έχουν μεγάλη απήχηση στον κλάδο της υγείας, θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ιατρική κοινότητας και της ζωής όλων των εμπλεκομένων μερών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία