Χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης σκόρπισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η γέννηση το βράδυ της περασμένης Τρίτης ενός υγιέστατου μωρού, από μια μητέρα η οποία διαγνώστηκε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με οξεία λευχαιμία.

"Είναι αυτές οι ξεχωριστές μέρες στις ζωές μας", έγραψε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης η διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Ελένη Παπαδάκη, αποτυπώνοντας την τεράστια χαρά, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι, γιατροί, νοσηλευτές και οικογένεια, και κυρίως η μητέρα για να έχει αίσιο τέλος αυτή η κύηση.

Οι γιατροί παρακολουθούσαν την εγκυμονούσα από τον 4ο μήνα της κύησης και αφού ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια με την υγεία της. Η γυναίκα ακολούθησε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που καθορίστηκε από τους γιατρούς της Αιματολογικής Κλινικής και η οποία ουδέποτε έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του εμβρύου.

Σε συνεργασία με τους γυναικολόγους, η έγκυος κατάφερε να φτάσει στην 32η εβδομάδα κύησης και το βράδυ της περασμένης Τρίτης οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή. Τα ευχάριστα νέα δεν άργησαν να φτάσουν στην οικογένεια, τόσο για την μητέρα που έφτασε με επιτυχία στο τέλος αυτής της υπερπροσπάθειας, όσο και για το υγιέστατο μωράκι της.

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιο είναι το συνολικό ετήσιο κόστος για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία στην Ελλάδα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου