Την έντονη αντίδραση των οδοντιάτρων προκαλεί σχόλιο του Όθωνα Ηλιόπουλου για τη φορολόγηση του κλάδου. 

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε πως "δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω".

Από την Οδοντιατρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Όθωνα Ηλιόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι 'δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω' παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος.

Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν".

Με αφορμή τις δηλώσεις, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων, επισημαίνοντας τα εξής:

"Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες Υγείας, εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της Δημόσιας Υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα.

Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως, συνιστά συκοφαντία".

Συγγνώμη

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τους οδοντιάτρους, δηλώντας τα εξής:

"Αναλύοντας την ανάγκη ψηφιοποίησης της Υγείας είπα χαριτολογώντας ότι για κάποιους, γιατρούς οδοντιάτρους κλπ που φοροδιαφεύγουν το μέτρο αυτό δεν θα φανεί αρεστό. Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένοιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ

Ας εστιάσουμε όμως στην πρόταση μας για την καθολική ψηφιοποίηση της υγείας που θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές καί οδοντιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, επισκέψεις στο σπίτι και όποια άλλη δραστηριότητα αφορά την παροχή υγείας σε ασθενείς. Ένα τέτοιο μέτρο προάγει κυρίως την σωστή περίθαλψη των πολιτών.

Συγχρόνως όμως εξασφαλίζει διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές στο χώρο της υγείας και είναι απαραίτητο για την διαμόρφωση ενός νοσολογικού χάρτη της χώρας και την χάραξη σωστής πολιτικής υγείας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οδοντιατρική περίθαλψη προβλέπει επέκταση του ρόλου των οδοντιάτρων στην σχολική εκπαίδευση, προληπτική σχολική οδοντιατρική και διορισμούς οδοντιάτρων σε δημόσια κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Για νέους οδοντιάτρους που μπορεί να μην έχουν την οικονομική ευμάρεια να ανοίξουν δικό τους ιατρείο και να πάρουν δάνεια η πρόταση μας ανοίγει ένα καινούργιο πεδίο επαγγελματικής εξέλιξης και δίνει στην οδοντιατρική πράξη την δυνατότητα της δημόσιας περίθαλψης που της αξίζει.

Με εκτίμηση για όλους που συμμετέχουν στην παροχή υγείας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο