Οι καλές φιλίες είναι υπέροχες και αναγκαίο κομμάτι της ζωής μας. Αλλά δεν είναι όλες οι φιλίες εξίσου καλές - και δεν είναι ποτέ σίγουρο ότι θα κρατήσουν. Και όταν μια φιλία τελειώνει, δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται όλα εκείνα τα άσχημα συναισθήματα που σχετίζονται με την απώλεια ενός προσώπου - όπως ο χωρισμός.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να πάρετε την κατάσταση (του μυαλού σας, όχι της φιλίας που τελείωσε) στα χέρια σας.

Μιλήστε με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο

Δεν χρειάζεται να διατυμπανίσετε αυτό που έγινε - ένα έμπιστο, κοντινό σας άτομο θα είναι αρκετό για αρχή. Προσπαθήστε να εξηγήσετε τι συνέβη αλλά και πώς νιώθετε. Ιδανικά, θα ήταν καλό να μην απευθυνθείτε στην αρχή σε κάποιον κοινό φίλο, αν μπορείτε να το αποφύγετε. Θα περιπλέξετε την κατάσταση με τρόπους που δεν χρειάζεται.

Προσπαθήστε να κόψετε επαφή

Στις ημέρες μας, περισσότερο από ποτέ, είναι πολύ εύκολο να ενδώσουμε στην επιθυμία να "δούμε τι κάνει" ένα άτομο που κανονικά θέλουμε να αποφεύγουμε ή έχουμε κόψει επαφές. Συνεπώς, αξιοποιήστε (έστω προσωρινά) το μπλοκ που σας προσφέρουν τα social media και πάρτε τις αναγκαίες αποστάσεις για να σταματήσετε σταδιακά να σκέφτεστε αυτό το άτομο.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Όπως και με κάθε άλλη αναποδιά που μπορεί να μας συμβεί, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Κάντε γυμναστική, φάτε υγιεινά και προσπαθήστε να κοιμάστε σε καλές ώρες. Μην παραμελείτε την προσωπική σας υγιεινή και μιλήστε με άλλα άτομα που έχετε κοντά σας. Όσο παραμένετε απασχολημένοι, τα αρνητικά συναισθήματα δεν θα επεμβαίνουν στην ημέρα σας.

Αναγνωρίστε αυτά που νιώθετε

Και όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να καθίσετε και να εξερευνήσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Τι συναισθήματα είναι, γιατί υπάρχουν και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Είναι μια διαδικασία που δεν θα είναι πάντα ευχάριστη - ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάληψη των δικών σας ευθυνών - αλλά πρέπει να γίνει.

Δημιουργήστε νέες αναμνήσεις

Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε νέους φίλους. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να γνωρίσετε καινούρια πρόσωπα ή να επενδύσετε περισσότερο σε σχέσεις με άτομα που βρίσκονταν στον κύκλο σας αλλά ποτέ δεν είχε βολέψει ακριβώς να κάνετε περισσότερη παρέα. Δεν είναι ζήτημα "αντικατάστασης" αυτού που χάσαμε, ούτε πρέπει να λειτουργεί έτσι. Το να γνωρίζουμε καινούριο κόσμο μας κρατάει πιο νέους και μπορεί να μας ανανεώσει την όρεξή μας για ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αυτοάνοσα και αλλεργίες: Ομοιότητες και διαφορές
15η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ορθοδοντικής Υγείας
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για την υγεία η κλιματική αλλαγή