Ο ΕΟΦ ζήτησε σήμερα την ανάκληση δύο προϊόντων, ενός ιατροτεχνολογικού και ενός φαρμακευτικού.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ανάκληση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος κατηγορίας MDD Class Ι, STERICLIN, διάφανοι ρόλοι αποστείρωσης από χαρτί και φιλμ και συγκεκριμένα τον κωδικό είδους EFKFS230110 με αριθμό παρτίδας Lot. 3050168, αριθμό ρόλων από No 4046 έως No 4145 και με αριθμό θέσης 5 στο σύμβολο ένδειξης ανοίγματος, διότι μπορεί να εμφανίζουν, μερικώς ελλιπείς συγκολλήσεις.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, η εταιρεία MEDITRANS ΗΛΙΑΔΗΣ Π. & ΣΙΑ Ε.Ε., ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τον συγκεκριμένο κωδικό από
την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Σε άλλη σημερινή ανακοίνωσή του, Ο ΕΟΦ ζητά την ανάκληση της παρτίδας UR24E23A1 (ημερ.λήξης 05/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος "HELICOBACTER TEST INFAI (13C UREA) PD.ORA.SOL 45MG/JAR" λόγω σφάλματος στη δήλωση κωδικού προϊόντος κατά τη διαδικασία της δήλωσης επικόλλησης της ταινίας γνησιότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Fertithera Labs Φαρμακευτική.

Η Fertithera Labs Φαρμακευτική, ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει και πάλι ότι τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Πηγές:
ΕΟΦ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σταμάτησε η αιμορραγία, δηλώνει ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού
ECDC: 12,95% η θετικότητα στα τεστ γρίπης στην Ελλάδα - Η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη
Γ. Καπετανάκης στην ημερίδα του iatronet.gr: Tο ''Οίκοθεν'' ανοίγει ένα νέο δρόμο για την ογκολογική φροντίδα