Με δύο βραβεία διακρίθηκε η AstraZeneca στα Diversity & Inclusion Awards 2023, τα οποία απονεμήθηκαν φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ειδικότερα, η AstraZeneca διακρίθηκε με ένα Χρυσό Βραβείο στην Κατηγορία Socio-economic Assistance / Benefits και ένα Χάλκινο Βραβείο στην Κατηγορία Parental Support, αντίστοιχα.

 Σε έναν θεσμό που επιβραβεύει τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον, η AstraZeneca διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως έχει ενσωματώσει τις αρχές της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας (Inclusion & Diversity) στην εταιρική της κουλτούρα.

 Βασική αρχή των ανθρώπων της AstraZeneca αποτελεί η πεποίθηση πως η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα προάγουν την καινοτομία και τη διαρκή μάθηση και προωθούν την ανάπτυξη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Οργανισμού. Για αυτό, η εταιρεία έχει φροντίσει να δημιουργήσει ένα χώρο εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και εισπράττουν σεβασμό, με αποτέλεσμα να εργάζονται καλύτερα. Διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο οι εργαζόμενοί της αισθάνονται ότι πραγματικά ανήκουν, η AstraZeneca φροντίζει ώστε το ανθρώπινο δυναμικό της να αντικατοπτρίζει τις κοινότητες και τους ασθενείς στους οποίους η εταιρεία απευθύνεται.

 Ειδικότερα, η AstraZeneca στηρίζει έμπρακτα όλους τους εργαζομένους της, προσφέροντας τη δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων εργασίας (τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο, ευέλικτη Παρασκευή), ενώ συγκρατεί για τρίτη συνεχή χρονιά, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων κάτω από το 1%.

 Επιπλέον, η πολιτική αδειών της εταιρείας έχει χαραχθεί με γνώμονα τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε κάθε της μορφή, καθώς και την κάλυψη αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων των σημαντικών ανθρώπων στην ζωή του κάθε εργαζόμενου. Στο πλαίσιο της πολιτικής των οικογενειακών αδειών, μάλιστα, έχει ενταχθεί και το σύμφωνο συμβίωσης, η υιοθεσία συμπεριλαμβάνεται στις ειδικές άδειες, ενώ διπλασιάστηκε σε διάρκεια η άδεια πατρότητας. Χαρακτηριστική πρωτοβουλία της AstraZeneca, που στηρίζει ουσιαστικά τους ανθρώπους της που είναι γονείς, είναι η οικονομική υποστήριξη για την εισαγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κάθε τέκνου τους. Αντίστοιχη παροχή προβλέπεται για τους εργαζόμενους που παντρεύονται ή συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, στους οποίους παρέχεται δώρο γάμου, όπως και για εργαζομένους μόνιμης απασχόλησης, που αποκτούν παιδί (από γέννηση ή υιοθεσία).

 Η κα Χριστίνα Κεφαλά, Human Resources Director επισημαίνει πως «Στην AstraZeneca, αναγνωρίζουμε ότι μια ομάδα πρεσβεύει την καινοτομία και πετυχαίνει πιο παραγωγικά αποτελέσματα όταν αποτελείται από ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά ο ένας από τον άλλο και ταυτόχρονα έχουν την αίσθηση του «ανήκειν». Για αυτό, αγωνιζόμαστε καθημερινά για τη σταθερή δημιουργία βέλτιστων συνθηκών εργασίας, μέσα από πολιτικές συμπερίληψης και διαρκούς μάθησης και εξέλιξης των ανθρώπων μας. Ενσωματώνοντας πολιτικές που στηρίζουν πραγματικά τους εργαζομένους και τις ανάγκες τους τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σεβασμού. Οι διακρίσεις αυτές μας γεμίζουν με μεγάλη χαρά και περηφάνια και μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε να παρέχουμε το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπως ακριβώς στοχεύουμε στην απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασθενών στις νέες, καινοτόμες θεραπείες».

 Ο θεσμός Diversity & Inclusion Awards, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά, φέτος, επιβραβεύει τις επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς, οι οποίοι με το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών τους προωθούν τη συμπερίληψη της διαφορετικότητας και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου