Ο χαμογελαστός Jonathan Jeaumart συγκίνησε το πανελλήνιο με τη γενναία μάχη που έδωσε για πάνω από δύο μήνες με μια σπάνια μορφή λευχαιμίας. Αυτή διαγνώστηκε τον Ιούνιο στην Ελλάδα, όπου είχε έρθει με την φίλη του, Τατιάνα, για να βρει δουλειά. Έπειτα από δύο κύκλους χημειοθεραπειών και ένα κύμα συμπαράστασης από εκατοντάδες ανθρώπους που τον βοήθησαν υλικά και ηθικά, παρουσίασε την Κυριακή δύο καρδιακές ανακοπές. Στην πρώτη, το προσωπικό του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης τον επανέφερε έπειτα από προσπάθεια 40 λεπτών. Στην δεύτερη το χαμόγελο του 19χρονου έσβησε για πάντα, σκορπώντας θλίψη σε όσους τον γνώρισαν ή έμαθαν την περιπέτειά του.

"Τον γνώρισα στο ασθενοφόρο"

Στα τέλη Ιουνίου ο νεαρός παρουσιάστηκε σε άσχημη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκιδικής. "Όλα επάνω του έδειχναν πως η ζωή του κινδύνευε, χωρίς αυτός και η φίλη του να το έχουν αναγνωρίσει", έγραφε τότε ο διασώστης του ΕΚΑΒ και επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Kids Save Lives, Αναστάσης Στεφανάκης (φωτογραφία), που γνώρισε στο ασθενοφόρο τον 19χρονο Jonathan και έκανε γνωστή την ιστορία του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, πυροδοτώντας ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης και βοήθειας από εκατοντάδες πολίτες.

Μετά τη διακομιδή στον Πολύγυρο, ο ίδιος και ο συνάδελφός του έμειναν λίγο παραπάνω στο νοσοκομείο, για να αναγνωρίσουν γιατί η καρδιά του εργαζόταν με 130 σφίξεις, γιατί ήταν τόσο χλωμός και γιατί λιποθύμησε πριν λίγες ημέρες. Είχε αιματοκρίτη 2!!

Αφού διαπιστώθηκε με υπέρηχους ότι δεν είχε εσωτερική αιμορραγία, διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη για πιο ειδικές εξετάσεις, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες όλων: Ένας ιδιαίτερα περίπλοκος και δύσκολος τύπος λευχαιμίας.

Κύμα συμπαράστασης

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στις συνεχείς εκκλήσεις του διασώστη και της ανθρωπιστικής οργάνωσης, οι οποίοι συνέχιζαν να ενημερώνουν για την πορεία της υγείας του Jonathan. Αιμοδότησαν, βοήθησαν να βρεθεί δωμάτιο φιλοξενίας για τον ίδιο και τους γονείς τους που ταξίδεψαν εσπευσμένα από το Παρίσι, συνέδραμαν οικονομικά την οικογένεια που βρισκόταν σε δυσχέρεια, διέθεσαν φαγητό και δώρισαν ένα καροτσάκι για την εξυπηρέτησή του.

Ο 19χρονος άντεξε σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας, αλλά μετά το μεσημέρι της Κυριακής παρουσίασε δύο διαδοχικές καρδιακές ανακοπές

"Το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπανικολάου κατάφερε την πρώτη φορά να τον επαναφέρει μετά από σκληρή προσπάθεια 40 λεπτών!! Τη δεύτερη φορά όμως, η καρδιά του δεν άντεξε....", αναφέρεται σε ανάρτηση της οργάνωσης, στην οποία κάνει λόγο για ημέρα αβάστακτης θλίψης και ευχαριστεί τους πολίτες και τους επαγγελματίες Υγείας που έβαλαν ένα χέρι βοήθειας.

"Ο Τζόναθαν ήρθε να βρει δουλειά στην Ελλάδα και ήθελε να μείνει για πάντα εδώ με την Τατιάνα, το κορίτσι του. Όλοι εσείς που βοηθήσατε, μόνο χαρά και ελπίδα του δώσατε...

Καλή ανάπαυση Τζόναθαν, ένας επίγειος Άγγελος πήρε την αιώνια θέση του στον ουρανό.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την Τατιάνα του και την Κάτια, που τον φρόντισε σαν δικό της παιδί...

Ο αγώνας των οικογενειών και τον συλλογών που μάχονται τον καρκίνο είναι πολύ σκληρός με πολλές ανηφόρες. Όποιος μπορεί, όπου μπορεί, ας βοηθήσει...", καταλήγει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου