Εισήχθη στο ογκολογικό νοσοκομείο "Μεταξά", προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση για καρκίνο προστάτη, αλλά πήρε εξιτήριο την επόμενη, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθεί σε προχειρουργικό έλεγχο!

Το νέο αυτό...επεισόδιο στο πολύπαθο νοσοκομείο, δημιουργεί πολλά ερωτήματα σε σχέση με το εάν έχει τελικά την επάρκεια να καλύψει πλέον σοβαρά ογκολογικά περιστατικά.

Όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το νέο περιστατικό καταγράφηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, όταν ο Π.Ν., εργαζόμενος στην Περιφέρεια Αττικής - συνδικαλιστής εισήχθη στο "Μεταξά", προκειμένου να υποβληθεί σε τακτική χειρουργική επέμβαση για καρκίνο προστάτη.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, και ενώ γινόταν ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, τού δόθηκε εξιτήριο, διότι το νοσοκομείο δεν είχε την δέουσα καρδιολογική υποστήριξη, ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου).

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, δεν φρόντισαν να τον στείλουν την ίδια μέρα σε κάποιο νοσοκομείο που είχε τη δυνατότητα να κάνει την συγκεκριμένη εξέταση, ώστε να επιστρέψει για να προχωρήσουν στο προγραμματισμένο χειρουργείο.

Και για να μην του πουν να μην ξαναγυρίσει, τον έστειλαν χωρίς παραπεμπτικό να ψάξει να βρει μόνος του να κάνει εξέταση μελέτης ύπνου, ενώ όλοι γνωρίζουν πως τα ραντεβού στα νοσοκομεία είναι κλεισμένα για μεγάλο διάστημα και η εξέταση στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη.

Το τραγικό είναι ότι το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην επιφάνεια...

Όπως αναφέρουν, το τραγικό είναι πως όταν αυτό συμβαίνει σε έναν άνθρωπο με λόγο και γνώση, αντιλαμβάνεται κανείς τι αντιμετωπίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από διαδικασίες. "Καταλαβαίνουμε πως σπρώχνονται χιλιάδες άνθρωποι στις ιδιωτικές κλινικές", τονίζουν.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αποσύρεται το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της CoViD
Στα 4,08 δισ. δολ. θα φτάσει η παγκόσμια αγορά της επινεφρίνης έως το 2030
Σοβαρό το κενό της καινοτομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας