Την παραίτησή του υπέβαλε αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Φιλίππου.

Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει τα εξής:

"Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό υγείας κ Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρειχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του Προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ.

Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα.

Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για το σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας"!

Ο κ. Φιλίππου είχε διοριστεί πρόεδρος του ΕΟΦ τον Οκτώβριο του 2019, διαδεχόμενος τον Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος είχε αναβαθμιστεί τον Ιανουάριο του ίδιου έτους από αντιπρόεδρος σε πρόεδρο του Οργανισμού.

Είναι γενικός χειρουργός, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αναφερθεί στον νέο ρόλο που πρέπει να έχει ο ΕΟΦ και - σύμφωνα με πληροφορίες - ο νέος πρόεδρος θα είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της Υγείας, καθηγητής Πανεπιστημίου, και έχει θητεύσει σε παρόμοιες θέσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πρόσφατα πως ο ΕΟΦ είναι ένας "μεγάλος ασθενής", ο οποίος πρέπει να γίνει το κεντρικό εργαλείο για άσκηση πολιτικής. Έκανε λόγο για "αναγέννηση του ΕΟΦ, ψηφιοποίηση και στελέχωσή του".

Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται ένας μηχανισμός που δεν υπάρχει στη χώρα: ο μηχανισμός αξιολόγησης του φαρμάκου, των τεχνολογιών Yγείας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ρινικό μικροβίωμα πιθανός διαγνωστικός βιοδείκτης για τη σηψαιμία
Ποιες τροφές είναι αφροδισιακές
'Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η περικοπή στους μισθούς νοσοκομειακών γιατρών