Tην αναδιάρθρωση του τμήματος των ορθοπεδικών της ξεκινά η Johnson & Johnson. Ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα διετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αφού οι πωλήσεις ιατρικών συσκευών για το τρίτο τρίμηνο ήταν κατώτερες από τις προσδοκίες της Wall Street, αντανακλώντας την περιορισμένη εστίαση της εταιρείας από τότε που απέκλεισε τον τομέα Υγείας των Καταναλωτών.

Η J&J δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από ορισμένες αγορές και να σταματήσει την πώληση ορισμένων ορθοπεδικών προϊόντων ως μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Χωρίς τον τομέα Υγείας καταναλωτών και με τα προβλήματα που εμφανίζει το τμήμα των ορθοπεδικών η πίεση στη J&J είναι πιθανό να ενταθεί καθώς η πολυεθνική στοχεύει να πετύχει τον στόχο της για πωλήσεις φαρμάκων αξίας 57 δισ. δολ. έως το 2025. Εκείνο το έτος η εταιρεία αναμένεται να αντιμετωπίσει νέο ανταγωνισμό καθώς πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι βιο-ομοειδείς εκδόσεις θεραπείας για την ψωρίαση (ουστεκινουμάμπη).

Η αδυναμία στη μονάδα ιατροτεχνολογικών προϊόντων μπορεί να παίζει ρόλο στην κίνηση των μετοχών, δήλωσε ο αναλυτής της Guggenheim Partners Vamil Divan, ο οποίος χαρακτήρισε τις φαρμακευτικές πωλήσεις το «πιο εντυπωσιακό» μέρος του τριμήνου της J&J.

Εξαιρουμένου του τομέα Υγείας καταναλωτών, η J&J αναμένει τώρα προσαρμοσμένο κέρδος 10,07 έως 10,13 δολ. ανά μετοχή το 2023, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης από 10,00 έως 10,10 δολ.

Οι φαρμακευτικές δραστηριότητες της εταιρείας ανέφεραν τριμηνιαίες πωλήσεις 13,89 δισ. δολ, με την ουστεκινουμάμπη να συνεισφέρει περισσότερο από το 20% στα 2,86 δισ. δολ.

Η J&J έχει καταλήξει σε διακανονισμούς που καθυστέρησαν την είσοδο στην αγορά των βιο-ομοειδών ανταγωνιστών της ουστεκινουμάμπης μέχρι το 2025, κάτι που θα βοηθήσει το φάρμακο να συνεχίσει να συμβάλλει σημαντικά στις συνολικές πωλήσεις.

Οι πωλήσεις στη μονάδα ιατρικών συσκευών της J&J ανήλθαν στα 7,46 δισ. δολ., σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Wall Street για 7,58 δισ. δολ.. Ο κλάδος των ορθοπεδικών της εταιρείας αποτέλεσε περίπου το 29% των πωλήσεων ιατροτεχνολογικών προϊόντων της το τρίτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις των συσκευών της εταιρείας που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις κοιλίας επλήγησαν από την επιβράδυνση της ζήτησης για επεμβάσεις όπως η βαριατρική χειρουργική, καθώς πολλοί παχύσαρκοι ασθενείς στράφηκαν σε δημοφιλή νέα φάρμακα απώλειας βάρους.

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια