Το στρες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Μπορεί να συσσωρευθεί, όμως, και να ξεσπάσει, κάτι που θα κάνει την καθημερινότητά μας δύσκολη. Αυτές είναι μερικές ιδέες για να αντιμετωπίσετε το στρες και τις στιγμές που "χτυπάει" χειρότερα από άλλες, αλλά και για να το ρυθμίσετε καλύτερα μακροπρόθεσμα.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός φέρνει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από το στρες καθώς και συνεχή οφέλη στη διαχείρισή του. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές διαλογισμού που μπορείτε να δοκιμάσετε, και μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο μια φράση που επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας, ή το να κλείνετε τα μάτια για λίγα λεπτά και να αδειάζετε το μυαλό σας από κάθε σκέψη.

Εξασκηθείτε στην προοδευτική μυϊκή χαλάρωση

Η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση περιλαμβάνει τη χαλάρωση όλων των μυών του σώματός σας, ομάδα προς ομάδα. Για να εξασκηθείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε με μερικές βαθιές αναπνοές. Στη συνέχεια, εξασκηθείτε στη σύσφιξη και τη χαλάρωση κάθε μυϊκής ομάδας, ξεκινώντας από το μέτωπό σας και προχωρώντας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Με την εξάσκηση, θα μάθετε να αναγνωρίζετε την ένταση και το σφίξιμο που προκαλεί το στρες στους μυς σας και θα μπορείτε να χαλαρώνετε πιο εύκολα.

Δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοής

Το να εστιάσετε μόνο στην αναπνοή σας ή να αλλάξετε τον τρόπο που αναπνέετε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο συνολικό επίπεδο άγχους σας. Οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να ηρεμήσουν το σώμα και τον εγκέφαλό σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Εισπνεύστε από τη μύτη σας και δείτε την κοιλιά σας να γεμίζει με αέρα. Μετρήστε αργά έως το τρία καθώς εισπνέετε. Κρατήστε για ένα δευτερόλεπτο και μετά εκπνεύστε αργά από τη μύτη σας καθώς μετράτε ξανά μέχρι το τρία.

Κάντε μια βόλτα

Η άσκηση ανακουφίζει από το στρες που μπορεί να δράσει μέσα σε λίγα λεπτά. Η βόλτα σάς επιτρέπει να απολαύσετε και μια αλλαγή σκηνικού, που είναι απαραίτητη μερικές φορές όταν βιώνουμε έντονο στρες.

Αγκαλιάστε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο

Το σωματικό άγγιγμα μπορεί να κάνει πολλά για να ανακουφίσει το άγχος σας. Η αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Οι ορμόνες που εκκρίνονται όταν αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους συνδέονται με την ηρεμία και την αίσθηση χαλάρωσης.

Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία έχει πραγματικά οφέλη για την ανακούφιση από το στρες—μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, πιο χαλαροί ή πιο παρόντες στη στιγμή.

Δοκιμάστε την ενασχόληση με την τέχνη

Είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσει να εκφράσετε συναισθήματα που δεν είναι εύκολο, αλλά επίσης θα είναι μια δημιουργική ενασχόληση και χρόνος που θα περνάτε με τον εαυτό σας. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε τα επίπεδα του άγχους σας καλύτερα.

Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή

Η συναισθηματική κατανάλωση φαγητού και η αναζήτηση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή αίσθηση ανακούφισης, αλλά θα επιδεινώσει το μακροχρόνιο άγχος σας.

Δοκιμάστε τη γιόγκα

Η γιόγκα συνδυάζει σωματική κίνηση, διαλογισμό, ελαφριά άσκηση και ελεγχόμενη αναπνοή - όλα αυτά παρέχουν εξαιρετική ανακούφιση από το στρες. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα, ψυχολογικά και σωματικά. Μην ξεχνάτε ότι η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης.

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας

Η ευγνωμοσύνη σάς βοηθά να αναγνωρίσετε όλα τα πράγματα που υπάρχουν στην ζωή σας και είναι καλά, που μπορούν να σταθούν ως αντίβαρο στο άγχος. Ακόμα και αν είστε απλώς ευγνώμονες που έχει ωραία μέρα, σκεφτείτε όλα τα καλά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ τη Μεγάλη Πέμπτη
Μεγάλη κατανάλωση junk food είναι πιθανό να οδηγεί σε διαρκή εξασθένηση της μνήμης
ΙΣΑ: Ανάκληση προστίμων από τον ΕΟΠΥΥ σε ιατρούς που πρότειναν φαρμακευτικό σκεύασμα