Μία βαθιά ανθρώπινη κίνηση, έκανε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, βοηθώντας έναν άνθρωπο σε κρίση, ο οποίος είχε ξαπλώσει στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος, ο Δημήτρης Παπανικολάου περνούσε με το όχημά του. Είδε τον άνθρωπο στη μέση του δρόμου, κατέβηκε και κάθισε μαζί του μέχρι να τον ηρεμήσει και να σηκωθεί με ασφάλεια από το σημείο.

Ήξερε πώς να συμπεριφερθεί, καθώς έχει παιδί με αυτισμό και πάσχει και ο ίδιος από άσπεργκερ, κατάφερε να τον ηρεμήσει.

Αναφέρει στην ανάρτησή του:

"Μεσημέρι Κυριακής στη Βάρης - Κορωπιου. Ένα παιδί είναι ξαπλωμένο στη μέση του δρόμου. Μοιάζει να έχει πάθει κρίση επιληψίας. Τα αυτοκίνητα περνούν πλάι του. Κινδυνεύει. Κανεις δεν ξέρει τι να κάνει. Δυστυχώς. Ο Δημήτρης Παπανικολαου ειναι λίγα μέτρα πιο πίσω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ζηταει απο τους άλλους οδηγούς να σταματήσουν την κυκλοφορία και να τον αφήσουν μόνο του με το παιδί. Πλησιάζει το παιδί. Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φασμα του αυτισμού. Ξαπλώνει πλαι του. Προσπαθει να του πιάσει κουβέντα.

Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. 'Παμε τώρα λίγο στην ακρη γιατί εδώ φοβάμαι ότι θα με πατήσει κάνα αυτοκίνητο', του λέει. Ο μικρός πείθεται. Να πάει στην ακρη για το χατίρι του φίλου του. Όλα καλά. Τυχερός ο μικρός. Πιο τυχεροι εμείς που έχουμε τον Μητσο…

Συγγνώμη ρε φίλε που το ανεβάζω. Ξέρω ότι δεν γουστάρεις. Αλλά να, αφού μου είπες την ιστορία πίσω από τις φωτό που μου έστειλε ένας κοινός φίλος μας που ήταν εκεί, είπα να την μοιραστώ μπας και την επόμενη φορα ξέρουμε, εμείς οι άσχετοι, τι να κάνουμε… Σαν πρώτη αντίδραση. Σαν πρώτη βοήθεια. Σαν το φιλί της ζωής. Τον φίλο της ζωής. Δημητρό πόσο πολύτιμος μας είσαι… Βάλτε μάθημα στο σχολείο τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν φτάνει ο Δημήτρης. Πιτσιρίκο μου συγγνώμη που δεν ξερουμε… θα μάθουμε"!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεξουαλική ζωή στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια: Κυρίαρχα αφηγήματα και προκλήσεις
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ
Μεγιστάνες επενδύουν τεράστια ποσά στην αντιγήρανση - Θέλουν να ζήσουν περισσότερο