Δύο σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες προσέθεσε στην επιχειρηματική της πορεία η ελληνική εταιρεία AP Nutrihome που ιδρύθηκε το 2015 από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. 

Η πρώτη είναι η danumed Medizintechnik GmbH που αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και υψηλής ποιότητας ιατρικών προϊόντων για εντερική διατροφή. Συγκεκριμένα, απευθύνεται στις ειδικότητες των γαστρεντερολόγων και χειρουργών καθώς στη γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνονται το κουμπί γαστροστομίας danuButton®, danumed® Extension σετ για κουμπί γαστροστομίας, danumed® καθετήρες γαστροστομίας και σύριγγες Enteral και εξαρτήματα μιας χρήσης danumed®.

Ποιοι ασθενείς προχωρούν σε τοποθέτηση γαστροστομίας;

Οι ασθενείς που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι σε θέση να καταπιούν την τροφή τους. Π.χ. ασθενείς που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, όπως π.χ. άνοια, νόσο Alzheimer, εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο Parkinson, νόσο κινητικού νευρώνα κ.α.. Επιπλέον, εκείνοι που πάσχουν από κάποιο καρκίνο στην περιοχή του κρανίου ή της κεφαλής - τραχήλου ή έχουν υποστεί κάποιο ατύχημα και είναι τετραπληγικοί - παραπληγικοί.

Η δεύτερη συνεργασία αφορά την καινοτόμο ιατρική συσκευή geko™ από την Firstkind Ltd που ενδείκνυται για τις επιπλοκές που σχετίζονται με οίδημα πριν ή μετά από ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, για την πρόληψη της φλεβικής θρόμβωσης και για τις αγγειακές παθήσεις που σχετίζονται με την επούλωση τραυμάτων. Η Firstkind Ltd, θυγατρική της Sky Medical Technology Ltd, είναι μια εταιρεία ιατρικών συσκευών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσω του καινοτόμου μηχανισμού της νευρομυϊκής ηλεκτροδιέγερσης, η Firstkind έχει αναπτύξει μια μη επεμβατική, πρωτοποριακή τεχνολογική πλατφόρμα, την OnPulse™, η οποία είναι ενσωματωμένη στην κορυφαία μάρκα της στον κλάδο, τη συσκευή geko™. Ο στόχος σε κάθε μονοπάτι είναι η συνεργασία με επαγγελματίες υγείας για τη βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων και της φροντίδας των ασθενών, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους του συστήματος υγείας. Η συνεργασία αυτή ολοκληρώθηκε πριν ένα μήνα και ανακοινώνεται τώρα που έχει ληφθεί και η έγκριση από τον ΕΟΦ για την αποκλειστική διανομή της στην Ελλάδα. Απευθύνεται στις ειδικότητες των ορθοπαιδικών, αγγειοχειρουργών, νευρολόγων και παθολόγων.

Ο αριθμός των ασθενών που θα επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή συσκευή αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνητικά μπορούν να κάνουν χρήση της συσκευής ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε επέμβαση ισχίου, γόνατος και αστραγάλου, σε ασθενείς που ενέχουν κίνδυνο φλεβικής θρόμβωσης καθώς και ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιες κατακλίσεις (αφορά χρόνια έλκη των κάτω άκρων, όπως το διαβητικό πόδι) οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις υπάρχουσες θεραπείες.

AP Nutrihome

Η AP Nutrihome εστιάζεται στην προώθηση και διανομή προϊόντων κλινικής εντερικής διατροφής και συναφών ιατρικών συσκευών και αντλιών. Συνεργάζεται με τον εκπρόσωπο της Fresenius Kabi και είναι ο αποκλειστικός διανομέας των Medcaptain, Danumed και TerraLab International στην Ελλάδα. Η κάλυψη είναι πανελλαδική με τμήματα πωλήσεων στις κύριες περιοχές της χώρας (έδρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ήπειρο, Θεσσαλία και Πελοπόννησο), ενώ συνεργάζεται με γιατρούς των ειδικοτήτων της γαστρεντερολογίας, της χειρουργικής, της ογκολογίας και της παθολογίας. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η υπνική άπνοια συνδέεται με εμφάνιση επιληψίας μετά την ηλικία των 60 ετών [μελέτη]
Με καρκίνο η βολεϊμπολίστρια Πέννυ Ρόγκα
Στιγματισμό βιώνουν τα παιδιά με χρόνιες δερματικές παθήσεις [μελέτη]