Οι Αυστριακοί είναι ένας λαός που λατρεύει το ποτό: αυτό αποδεικνύεται από την τρέχουσα ολοκληρωμένη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης - ΟΟΣΑ για την υγεία "Health at a Glance". Με κατά κεφαλήν κατανάλωση 11,1 λίτρων ετησίως, η Αυστρία (ex aequo με την Εσθονία) συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι χωρών με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ. Μόνο η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Λιθουανία και η Λετονία είναι οι χώρες όπου οι λαοί τους πίνουν περισσότερο.

Η Λετονία ηγείται της κατάταξης με 12,2 λίτρα κατά κεφαλήν. Αντίθετα, ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 8,6 λίτρα κατά κεφαλήν. Η έκθεση του ΟΟΣΑ "Health at a Glance" συλλέγει τακτικά ένα ευρύ φάσμα δεδομένων σχετικά με την κατάσταση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στις 38 χώρες - μέλη και την υγεία του πληθυσμού.

Η τρέχουσα έκθεση χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό στοιχεία από το 2021 ή άλλως χρησιμοποίησε τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Η Αυστρία βρίσκεται επίσης πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (16%) όσον αφορά το ποσοστό των καπνιστών, φτάνοντας στο 21%. Αντίθετα, η Αυστρία βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο αναφορικά με το ποσοστό των υπέρβαρων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού. Το αντίστοιχο ποσοστό εδώ είναι 16,6%, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 18,4%.

Με 81,3 έτη, το προσδόκιμο ζωής είναι επίσης περίπου ένα έτος πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Στο 4,6%, ο επιπολασμός του διαβήτη στην Αυστρία είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 7%.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 20 προϊόντα μελιού που περιέχουν δραστικές ουσίες [κατάλογος]
Προειδοποίηση ΕΟΦ για μέλια με φαρμακευτικές δραστικές ουσίες
Άδ. Γεωργιάδης: Ο Π. Πολάκης ο πρώτος γιατρός εκτός ΕΣΥ που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο