Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach (SPD) επιβεβαίωσε ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης που δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού δεν θα έρθει με την αλλαγή του έτους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η συζήτηση επί του περιεχομένου έχει ολοκληρωθεί, "ακόμη και αν δεν τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου", δήλωσε ο πολιτικός του SPD στην εφημερίδα "Tagesspiegel".

Πάντως όπως είπε "η έναρξη της νομοθεσίας για την κάνναβη θα πετύχει".  Οι κοινοβουλευτικές προθεσμίες είναι κυρίως ο λόγος για την καθυστέρηση της έναρξης ισχύος.

Παρόλο που ο νόμος δεν απαιτεί την έγκριση της ομοσπονδιακής βουλής, αυτή πρέπει να τον συζητήσει, όπως κάθε άλλον νόμο. Η επόμενη συνεδρίαση του γερμανικού  είναι στις 2 Φεβρουαρίου 2024, μετά την οποία ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αφαίρεση της κάνναβης από τον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω θα επιτρέπεται να κατέχουν 25 γραμμάρια. Θα επιτρέπεται η ιδιωτική καλλιέργεια το πολύ τριών φυτών.

Στις λέσχες κάνναβης, τα μέλη της λέσχης θα επιτρέπεται να καλλιεργούν το ναρκωτικό από κοινού και να το προμηθεύουν το ένα στο άλλο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Eκτη ένδειξη για το Dupilumab στις ΗΠΑ
Νοσοκομεικοί γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς
Εντοπίστηκε γονίδιο που συνδέεται με την εμφάνιση λιπώδους νόσου του ήπατος