Για τα στοιχεία της τεχνητής νοημοσύνης που εδράζονται στην επεξεργασία Big Data, που σημαίνει ότι συλλέγονται στοιχεία που αφορούν διάφορες παραμέτρους, οι οποίες όταν σχετίζονται με την Υγεία γίνεται λόγος για δεδομένα ειδικής κατηγορίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στο στο 6ο Healthcare Transformation η κ. Αικατερίνη Ηλιάδου.

Η κ. Ηλιάδου τόνισε ότι οι αρχές που αναφέρονται στον Κανονισμό, βασίζονται στις αρχές της αναλογικότητας και ότι οι ρήτρες του Γενικού κανονισμού είναι αρκετά αφηρημένες, κάτι που δημιουργεί τις ανάγκες για ειδικότερους κανόνες.

Ειδική αναφορά, όπως είπε, πρέπει να γίνει στην αρχή ελαχιστοποίησης των Δεδομένων που δύσκολα συμβιβάζεται με την λειτουργία Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης διότι χρειάζονται πολλά Δεδομένα για να έχουν αποτελεσματικότητα.

Απαραίτητα κατ΄επέκταση είναι η υιοθέτηση κάποιων στρατηγικών ώστε να μην καταχωρούνται δεδομένα που είναι άσχετα με την Υγεία.

Η Τεχνητή νοημοσύνη, είπε η κ. Ηλιάδου, στηρίζεται στην ανθρώπινη παρέμβαση και δεν υποκαθιστά τον άνθρωπο και όταν αυτό συμβαίνει, προϋποθέτει οπωσδήποτε συναίνεση, ενώ τα θέματα που αφορούν την Ευθύνη είναι συναφή με τα θέματα που αφορούν την παρέμβαση.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που μας ενυδατώνουν
Γονιδιακή μετάλλαξη μπορεί να δείχνει προς νέα γενετική μορφή της νόσου Alzheimer
Γονιδιακή θεραπεία βελτίωσε την όραση σε ανθρώπους με κληρονομική τύφλωση