Οκτώ στους 10 ανθρώπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, δήλωσαν σε έρευνα, ότι οι πραγματικές κάρτες είναι πιο ‘’συναισθηματικές’’ από τις ψηφιακές. Η νέα έρευνα σε 2.000 ανθρώπους στη Βρετανία έδειξε ότι ενώ το 2% παραδέχτηκε ότι ποτέ δεν έστειλε κάρτα, το 80% πιθανόν θα στείλει φέτος.

Η έρευνα έδειξε ότι στην κορυφή των πιο σημαντικών παραδόσεων είναι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου (40%), το γεύμα με όλη την οικογένεια ανήμερα τα Χριστούγεννα (37%) και η παρακολούθηση εορταστικών ταινιών (26%). Ένας στους 4 συνεχίζει την παράδοση της κατανάλωσης γαλοπούλας και της αποστολής καρτών και ακόμα 1 στους 5 παρακολουθεί χριστουγεννιάτικες εκπομπές.

Από τους ερωτώμενους, το 49% των γονέων αισθάνονται την ανάγκη να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις των Χριστουγέννων, τώρα που έγιναν γονείς.

Ο Nick Landon, της Royal Mail, που παρήγγειλε την έρευνα, δήλωσε ότι η αποστολή καρτών παραμένει αγαπημένη παράδοση ακόμα και στον ψηφιακό κόσμο- περίπου διπλάσια ποσότητα αλληλογραφίας αποστέλλεται τον Δεκέμβριο έναντι άλλων μηνών.

Ενώ η συγκέντρωση της οικογένειας είναι σχεδόν προαπαιτούμενο για τις εορτές, νέα έρευνα έδειξε ότι το να αποφεύγει κάποιος ορισμένα πάρτι μπορεί να είναι ωφέλιμο για την ψυχική του υγεία.

Σε έρευνα, περισσότεροι από 3 στους 4 απάντησαν ότι δέχονται προσκλήσεις για συγκεντρώσεις αν και δεν θέλουν να παραστούν, από φόβο κριτικής σε περίπτωση άρνησης.

Όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αγαπημένοι δεν νοιάζονται για την απόρριψη των προσκλήσεων τόσο όσο νομίζουν οι περισσότεροι αλλά η πιο συχνή άρνηση μπορεί να είναι ωφέλιμη για την αποφυγή του burnout.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες στο εξωτερικό - Μέτρα πρόληψης
Η καλή φόρμα ενισχύει την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων [μελέτη]
Αποστάσεις Μαρινάκη από τις αναφορές Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες