Η Σελίν Ντιόν έχασε τον έλεγχο των μυών της, εξαιτίας του συνδρόμου καθηλωμένου ατόμου από το οποίο πάσχει.

"Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη. Πάντα δούλευε σκληρά. Η μητέρα μας πάντα της έλεγε: 'Θα το κάνεις καλά, θα το κάνεις σωστά'", αναφέρει η αδελφή της Κλοντέτ Ντιόν.

 Η ίδια σημείωσε, "Είναι αλήθεια ότι και στα δικά μας όνειρα και στα δικά της, ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στη σκηνή. Με ποια ιδιότητα; Δεν ξέρω".

Τον Μάιο, η Celine ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία Courage λόγω της σπάνιας νευρολογικής διαταραχής, η οποία μπορεί να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς και δυσκαμψία.

Το σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη).

Ανθρωποι με την πάθηση πρώτα εμφανίζουν δυσκαμψία μυών στον κορμό και με τον καιρό αναπτύσσεται και δυσκαμψία στα πόδια και σε άλλους μυς.

Το σύνδρομο ονομάζεται και Moersch-Woltman και μπορεί να προκαλέσει οδυνηρούς μυικούς σπασμούς οι οποίοι συμβαίνουν τυχαία ή μπορεί να προκληθούν από θόρυβο, συναισθηματική δυσφορία και ελαφρύ άγγιγμα.

Με τον καιρό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στάσης σώματος. Τα σοβαρά περιστατικά μπορούν να εμφανίσουν περιορισμό της ικανότητας κίνησης ή βαδίσματος.

Ορισμένοι ασθενείς χρειάζονται θεραπεία για χρόνια για να ρυθμίσουν τα συμπτώματά τους και να διατηρήσουν ποιότητα ζωής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά