Tο MDA ΕΛΛΑΣ, Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, διοργάνωσε διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία Σήμερα - Μετάβαση της φροντίδας στην ενήλικη ζωή και θεραπευτικές εξελίξεις», ανοικτή προς το κοινό.

Στόχος της εκδήλωσης υπήρξε η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πάθηση, η ενημέρωση για την διεπιστημονική προσέγγιση που χρειάζεται η διαχείρισή της, η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την έκβαση της νόσου αλλά και οι εξελίξεις στον τομέα των κλινικών ερευνών. Πραγματοποιήθηκαν θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη διαχείριση της πάθησης καθώς και από μέλος του MDA το οποίο μίλησε για τη ζωή με την πάθηση. Στο πλαίσιο των ομιλιών πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ερευνητικού έργου που εκπονεί το MDA Ελλάς με σκοπό τη χαρτογράφηση και κοστολόγηση της πορείας των ασθενών με SMA.

Η κα Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρος ΔΣ του MDA Ελλάς, δήλωσε ότι «Το 2023 ένας μεγάλος στόχος επετεύχθη: Η 4η Ειδική Μονάδα Nευρομυικών Παθήσεων για ενήλικες ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, στις εγκαταστάσεις του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, στο Γενικό νοσοκομείο «Θριάσιο» με στόχο την ομαλή μετάβαση των ασθενών στην ενήλικη ζωή, με την ίδια ολιστική διεπιστημονική προσέγγιση και φροντίδα». Η Μονάδα θα προσφέρει ιατρική φροντίδα σε πάνω από 300 ενήλικα Μέλη μας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη ενός σημαντικού κενού που υπήρχε στη διαχείριση των νευρομυικών παθήσεων : τη συνέχεια της φροντίδας κατά τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Υποστηρικτής: NOVARTIS HELLAS, ROCHE HELLAS, VIVISOL

Χορηγός Επικοινωνίας: ΙΑΤΡΟΝΕΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά