Νέα έρευνα του Smidt Heart Institute at Cedars-Sinai έδειξε ότι γυναίκες που εμφάνισαν σημάδια υπέρτασης στην εγκυμοσύνη ήταν πιο πιθανό να έχουν ενδείξεις μη φυσιολογικής δομής της καρδιάς και λειτουργίας έως μια δεκαετία μετά την κύηση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Hypertension και περιέλαβε 5.000 Λατίνες με τουλάχιστον μια προηγούμενη κύηση και εντόπισε αυτές που είχαν διαταραχές αρτηριακής πίεσης στην κύηση όπως υπέρταση της κύησης, προεκλαμψία ή εκλαμψία.

Η Natalie Bello, δήλωσε ότι η έρευνα επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων και δείχνει ότι γυναίκες που εμφανίζουν διαταραχή υπέρτασης κατά την κύηση είναι πιο πιθανό να έχουν αλλαγές διαρκείας στη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς τους. Επιπλέον, δείχνει ότι μόνο ένα μέρος των ανωμαλιών της καρδιάς εξηγείται από την τρέχουσα αρτηριακή πίεση της γυναίκας.

Οι ερευνητές αφού έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, ανακάλυψαν ότι περίπου το 14% των γυναικών της έρευνας που είχαν εμφανίσει διαταραχές υπέρτασης κατά την εγκυμοσύνη είχαν αρκετά εμμένοντα θέματα που σχετίζονταν με την καρδιά και απεικονίστηκαν σε εξετάσεις.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν μεγαλύτερη πάχυνση του καρδιακού τοιχώματος, πιο συχνή μη φυσιολογική γεωμετρία της αριστερής κοιλίας και χαμηλότερο κλάσμα εξώθησης.

Πηγές:
Hypertension

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα