Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί σήμερα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου κατέρρευσε ψευδοροφή.
Όπως αναφέρεται στο pelop.gr, τμήμα της οροφής στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου Ρίου κατέρρευσε, ενώ ξεκόλλησαν και αλουμινένια στηρίγματα.
Ακούγοντας τον θόρυβο, συγγενείς ασθενών βγήκαν έξω από τους θαλάμους. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν περπατούσε κάποιος στο διάδρομο και δεν υπήρχε τραυματισμός.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, από τύχη δεν περνούσαν εκείνη την ώρα ασθενείς, συνοδοί ή εργαζόμενοι στα σημεία της πτώσης των υλικών.
"Είναι ανέκδοτο να πέφτουν οι ψευδοροφές που τοποθετήθηκαν 6 μήνες πριν, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων", σχολιάζει, για να σημειώσει:
"Αυτό προκαλεί ανησυχία συνολικά για την ποιότητα των υλικών και της δουλειάς που γίνεται από τους εργολάβους για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Δεν γίνεται να κυκλοφορούν όλοι με κράνος".
Ο κ. Γιαννάκος ζητεί να διαταχθεί αμέσως ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, να ελεγχθούν εργολάβοι και επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής των έργων.
"Να ελεγχθεί η ποιότητα δουλειάς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που ξεκίνησαν ή ολοκλήρωσαν έργα ενεργειακής αναβάθμισης", καταλήγει.
Δημ.Κ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χάπι για τον διαβήτη μειώνει το σάκχαρο σε παιδιά [μελέτη]
Αυξημένο πρωινό σάκχαρο στον διαβήτη: Συμβουλές αντιμετώπισης
Αγαπηδάκη: Πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει προληπτικά εξετάσεις με το "Προλαμβάνω"