Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας συναντήθηκαν την Παρασκευή 26.01.2024 με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Την ΕΟΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Αθ. Δεβλιώτης, ο γενικός γραμματέας, Δ. Κήττας, ο Α΄ αντιπρόεδρος, Αθ. Υφαντής και ο ταμίας, Αν. Καλλιφατίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε σειρά θεμάτων, όπως η συνέχιση του προγράμματος Dentist pass, η ολοκλήρωση της ψήφισης του νέου Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων και Λειτουργίας Οδοντιατρικών Συλλόγων, η καταγραφή και αντιμετώπιση των ελλείψεων οδοντιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις και η ανάγκη επικαιροποίησης οδοντιατρικών επιδημιολογικών καταγραφών.

Όπως ανακοινώθηκε, απόλυτη ταύτιση απόψεων υπήρξε στην έναρξη μόνιμης συνεργασίας της ΕΟΟ με το υπουργείο Υγείας για την προώθηση δράσεων ανάδειξης της στοματικής υγείας στο γενικό πληθυσμό. Το πρώτο σημαντικό δείγμα αυτής της συνεργασίας θα αποτελέσει η επίσημη αποδοχή της πρότασης της ΕΟΟ από τον υπουργό για ανάδειξη του τρέχοντος έτους ως "Έτος Στοματικής Υγείας".

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η στάση του Υπουργού στην πρόταση της ΕΟΟ για κάλυψη των κενών θέσεων οδοντιάτρων σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία της χώρας προαναγγέλοντας προσλήψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Κοινή πεποίθηση αποτέλεσε η ανάγκη βελτίωσης της στοματικής υγείας των πολιτών με κάθε δυνατό τρόπο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]