Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Δεν είναι καρκίνος του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε "τακτικές θεραπείες" τη Δευτέρα.

Από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρεται πως ο βασιλιάς "παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό".

Θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του και αναμένεται ότι άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας θα τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Δεν κοινοποιούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Ο 75χρονος βασιλιάς επέστρεψε στο Λονδίνο από το Sandringham στο Norfolk το πρωί της Δευτέρας και το παλάτι λέει ότι έχει ξεκινήσει θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής.

Αν και θα διακόψει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, θα συνεχίσει τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατών και των ιδιωτικών συναντήσεων.

Ο βασιλιάς είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του προστάτη του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν ελέγχους προστάτη, ανέφερε τότε το παλάτι.

Παρατίθεται η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγές:
BBC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα