Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει πολλούς θαυμαστές και αρκετούς... εχθρούς, αλλά το σίγουρο είναι πως το πιο κλασικό από τα ʺαντιδραστικάʺ επιχειρήματα έχει μέσα του μεγάλη δόση αλήθειας: Γιατί να φερόμαστε ξεχωριστά στο ταίρι μας μία μόνο ημέρα του χρόνου;

Και, σίγουρα, οι περισσότεροι άνθρωποι σε σχέσεις δεν λειτουργούν με τη λογική ότι τις υπόλοιπες ημέρες αγνοούν την ύπαρξη του ανθρώπου δίπλα τους – υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε ακόμα πιο δυνατή τη σχέση σας και να νικήσετε τη ρουτίνα που, θέλοντας και μη, εισέρχεται στη ζωή ενός ζευγαριού με το πέρασμα του χρόνου.

Αυτές είναι μερικές πολύ όμορφες συμβουλές για να νιώθετε (και να φέρεστε) σαν να είναι του Αγίου Βαλεντίνου κάθε μέρα στη σχέση σας.

Μοιραστείτε ένα νέο πράγμα με τον σύντροφό σας κάθε μέρα

Μπορεί να είναι κάτι μεγάλο ή μικρό. Αλλά θα πρέπει να αφήσετε αυτό το άτομο να σας γνωρίσει, και να συνεχίσει να σας γνωρίζει σε βάθος χρόνου. Η ευχάριστη έκπληξη είναι από τα πιο θετικά συναισθήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει ένας άνθρωπος. Πρέπει επίσης να δείξετε την επιθυμία να γνωρίζετε τον σύντροφό σας και εσείς. Μην θεωρείτε αυτό που έχετε (την σχέση, τον άνθρωπο, τα συναισθήματα) δεδομένο.

Για κάθε αρνητικό πράγμα που λέτε στον σύντροφό σας, πείτε πέντε θετικά πράγματα

Ίσως όχι εκείνη τη στιγμή που μπορεί να βρίσκεστε σε ένταση. Αλλά ακόμα και αν σκεφτείτε κάτι αρνητικό, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να το αναγνωρίσει και μετά σκεφτείτε πράγματα που αγαπάτε σε αυτόν τον άνθρωπο. Χρειάζεται πάντα ένα αντίβαρο σε αυτές τις αρνητικές σκέψεις, επειδή διαφορετικά ξεκινάει να ριζώνει η περιφρόνηση και ο θυμός σε αυτή τη σχέση.

Δημιουργήστε κανόνες, αλλά μη φοβάστε να τους προσαρμόζετε

Είτε οι κανόνες αφορούν πράγματα όπως το ποιος κάνει ποιες δουλειές του σπιτιού ή πώς να συνεργαστείτε για να καλύψει ο ένας τις ανάγκες του άλλου, είναι πολύ λογικό να πρέπει να αλλάξουν πού και πού για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες όσο εξελίσσεται η σχέση, καθώς και όταν η ζωή φέρνει διάφορες δυσκολίες που περιπλέκουν τις ισορροπίες μεταξύ σας.

Γνωρίστε ποιες είναι οι προσδοκίες σας

Κάποιος θα έλεγε ότι ο λόγος που βάζουμε κανόνες σε μια σχέση είναι για να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προσδοκίες μας μέσα σε αυτή, έτσι ώστε να μη βρεθούμε προ (μεγάλης, δυσάρεστης) εκπλήξεως. Σε μια σχέση θα υπάρχουν πάντα δυσκολίες που πρέπει να διαχειριστούμε, συνεπώς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε και οι δύο ξεκάθαροι με αυτά που χρειαζόμαστε και θέλουμε, για να μην υπάρχει η ανάγκη να τα προσδιορίζουμε όλα από την αρχή κάθε φορά που θα εμφανιστεί ένα πρόβλημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εμβόλια για τη γρίπη των πτηνών: Φόβοι για ανεπαρκή προσφορά
ΠΟΥ: στην τελική ευθεία για μια συμφωνία που θα αφορά τις πανδημίες
Αίτημα στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ