Στην ουρά περιμένουν οι εταιρείες για να δουν ποιες τελικά προϋποθέσεις θα ισχύσουν για τη μετάβαση των σκευασμάτων από τη Θετική Λίστα (συνταγογραφούμενα και αποζημιούμενα) στην Αρνητική λίστα (συνταγογραφούμενα αλλά μη αποζημιούμενα).
Η τιμή τους που πρέπει να είναι έως και 10 ευρώ (λιανική τιμή) δεν θα είναι και η μοναδική προϋπόθεση, ενώ σύμφωνα και με την υπουργική απόφαση όσα σκευάσματα περάσουν στην αρνητική λίστα θα έχουν τη δυνατότητα αύξησης τιμής έως 15%.
Ηδη οι εταιρείες ετοιμάζουν τα σχετικά αιτήματα και η πληροφόρηση είναι ότι, επί του παρόντος, η μεγαλύτερη κινητικότητα εντοπίζεται στις βιταμίνες, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Η νέα - διευκρινιστική - ΚΥΑ αναμένεται πριν από το Πάσχα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα Πολυϊατρεία Medifirst και η Αθηναϊκή Γενική Κλινική εντάσσονται στο «Προλαμβάνω» για τον έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας
Σύλλογος Πεταλούδα και Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υγιής Γήρανση»
Έκθεση φωτογραφίας ‘’Natura naturans’’ στο Metropolitan General