Περισσότερο από το 70% των εργαζομένων στον πλανήτη αντιμετωπίζει κινδύνους για προβλήματα υγείας λόγω κλιματικής αλλαγής και πάνω από 2,4 δισ. άνθρωποι είναι πιθανόν να εκτεθούν σε ακραία ζέστη στην εργασία τους, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η κλιματική αλλαγή ήδη έχει σοβαρή επίπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων παγκοσμίως καθώς η υπερβολική ζέστη, οι ακραίες θερμοκρασίες, η ηλιακή ακτινοβολία UV και η ατμοσφαιρική ρύπανση έχουν οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση ορισμένων νόσων, σύμφωνα με τα ευρήματα του International Labour Organization.

Υπολογίζεται ότι 18.970 ζωές χάνονται κάθε χρόνο λόγω τραυματισμών στην εργασία που οφείλονται στην υπερβολική ζέστη και περισσότερα από 26,2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με χρόνια νεφρική νόσο που συνδέεται με υπερβολική ζέστη στον εργασιακό χώρο.

Περισσότεροι από 860.000 εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση σε ετήσια βάση και σχεδόν 19.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο δέρματος λόγω έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία UV.

Καθώς οι μέσες θερμοκρασίες αυξάνονται, νόσοι λόγω υψηλής θερμοκρασίας αποτελούν αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων παγκοσμίως.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια