Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη οφείλουν να ενσωματώσουν την γυμναστική στην καθημερινότητά τους, καθώς είναι από τους καλύτερους τρόπους να κρατούν την πάθηση υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να προσέχουν για έναν πιθανό τραυματισμό, για αυτό και η γυμναστική χαμηλής έντασης θεωρείται η καλύτερη επιλογή.

Ποιες είναι, λοιπόν, μερικές καλές μορφές άσκησης χαμηλής έντασης για διαβητικούς;

Περπάτημα

Το περπάτημα ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη μορφή αερόβιας άσκησης. Και είναι πολύ χαμηλής έντασης, ακόμα και αν κάνουμε γρήγορο περπάτημα, καθώς πάντα ένα πόδι ακουμπάει στο έδαφος, συνεπώς ασκείται λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις. Περπατήστε καθημερινά, αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση και - όσο νιώθετε άνετα - την ταχύτητα του βαδίσματος.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι εξαιρετική γυμναστική για να αυξήσετε την ευλυγισία σας, και να αισθάνεστε περισσότερη ευεξία. Μπορείτε να βρείτε αναρίθμητα μαθήματα γιόγκα στο ίντερνετ και πολύ εξειδικευμένα, για να αντεπεξέρχονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει ο διαβήτης.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι πολύ καλή γυμναστική για το κάτω μέρος του σώματος, αλλά και για την καρδιαγγειακή μας υγεία. Αν φοβάστε για πτώση, ή αν μένετε σε περιοχή που δεν είναι εύκολο να κάνετε ποδήλατο έξω, το στατικό ποδήλατο μπορεί να είναι η κατάλληλη λύση. Μπορείτε πάντα να ρυθμίσετε εσείς την ταχύτητα και την αντίσταση στα πετάλια.

Κολύμβηση

Η απόλυτη γυμναστική χαμηλής έντασης. Η κολύμβηση, αν μένετε κοντά σε θάλασσα και είστε διατεθειμένοι να ξεκινήσετε νωρίς, είναι επίσης η καλύτερη άσκηση για άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Ελλειπτικό

Το ελλειπτικό είναι αρκετά εύκολο για να ανεβάσετε και την ταχύτητα, χωρίς όμως να ανεβάσετε την πίεση. Προφανώς, η αγορά ελλειπτικού είναι μεγάλη επένδυση, και πρέπει να πάρετε απόφαση ότι θα εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το μηχάνημα και μετά την πανδημία. Υπάρχουν ορισμένες επιλογές αρκετά οικονομικές, αν κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς.

Οι σκάλες

Απλές, ταπεινές, υπάρχουν σε κάθε πολυκατοικία και είναι άψογη γυμναστική. Φροντίστε να φοράτε κατάλληλα παπούτσια.

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος

Ασκήσεις όπως καθίσματα, βυθίσεις, διατάσεις και όρθιες κάμψεις στον τοίχο μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε περισσότερη μυϊκή μάζα, για να αισθάνεστε το σώμα σας πιο δυνατό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή