Πολλοί από εμάς επιθυμούμε πιο γραμμωμένα και στητά οπίσθια. Δεν είναι ντροπή. Και, σίγουρα, τα γονίδιά μας παίζουν τεράστιο ρόλο, και μπορεί οι στόχοι που έχουμε θέσει να μην είναι ρεαλιστικοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η γυμναστική δεν πρόκειται να κάνει το θαύμα της.

Και, ναι, ξέρουμε όλοι πως τα καθίσματα είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για αυτή την περιοχή, αλλά δεν στοχεύουν ακριβώς στους μύες που θέλουμε να γυμνάσουμε. Οι παρακάτω ασκήσεις, όμως, κάνουν ακριβώς αυτό. Κάντε 30 επαναλήψεις κάθε κίνησης από την μία πλευρά, και έπειτα άλλες τόσες από την άλλη.

*Ξεκινήστε στα τέσσερα. Στρίψτε τον κορμό σας προς τα δεξιά, τοποθετώντας το βάρος του σώματος στο δεξί γόνατο και χέρι. Εκτείνετε το αριστερό σας χέρι προς τα πάνω και το αριστερό σας πόδι ίσια προς τα πίσω. Σηκώστε ελαφρώς το δεξί πέλμα, ώστε να ισορροπείτε στο δεξί γόνατο και κάντε μία παύση. Επιστρέψτε το δεξί πόδι στο πάτωμα, και επαναλάβετε.

*Γονατίστε, και έπειτα χαμηλώστε το δεξί σας χέρι στο πάτωμα, και σηκώστε το αριστερό σας πόδι. Λυγίστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω, και πιάστε το αριστερό σας πέλμα με το αριστερό σας χέρι. Τραβήξτε το απαλά προς τα πίσω, για να δραστηριοποιήσετε τους μύες των γλουτών, και έπειτα αφήστε το, “κλωτσώντας” προς τα εμπρός. Επιστρέψτε στην αρχική θέση, και επαναλάβετε.

*Ξεκινήστε στα τέσσερα, με το δεξί σας γόνατο ελαφρώς προς τα εμπρός. Εκτείνετε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω και πάνω, και έπειτα επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Πιέστε προς τα πίσω με τα δάχτυλα του δεξιού σας ποδιού, και έπειτα εκτείνετε το αριστερό σας πόδι πίσω και πάνω, λυγίζοντας το αριστερό σας γόνατο, ώστε το αριστερό σας πέλμα να “κοιτάει” προς τα δεξιά. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε.

*Ξεκινήστε κάνοντας την άσκηση της σανίδας, με τον αριστερό σας αστράγαλο πάνω από τον δεξί. Στρέψτε τον δεξί σας ώμο προς τα έξω, ώστε το χέρι σας να “κοιτάει” στα πλάγια, και ο δεξιός αγκώνας να είναι μαζεμένος κάτω από τον δεξιό σας γοφό. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι με το γόνατο λυγισμένο και την άκρη του πέλματος να βλέπει προς τα πάνω. Χαμηλώστε το πόδι σας μέχρι να φτάσετε στην αρχική στάση, και επαναλάβετε.

*Σταθείτε με το δεξί πόδι ελαφρώς πιο μπροστά από το αριστερό. Λυγίστε τα γόνατα, μέχρι να φτάσετε με την αριστερή σας παλάμη το πάτωμα, και τοποθετήστε το δεξί σας χέρι γύρω από τον δεξί αστράγαλο. Σηκώστε το αριστερό σας πόδι από το πάτωμα. Ισιώστε το δεξί σας πόδι, και μαζί θα σηκωθεί και το αριστερό σας χέρι ελαφρώς, ώστε να αγγίζουν μόνο τα δάχτυλά σας το πάτωμα, και εκτείνετε το αριστερό σας πόδι προς τα πάνω, λυγίζοντας το γόνατό του έτσι ώστε το πέλμα να βλέπει προς τα πάνω. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια