Η γυμναστική θα είναι διαφορετική το 2021. Εφόσον τα γυμναστήρια δεν προβλέπεται να ανοίξουν σύντομα, και με την ανησυχία πολλών για τον κορωνοϊό να είναι πολύ σοβαρός λόγος να μην τα επισκέπτονται, ακόμα και όταν ανοίξουν, ο κόσμος του fitness θα μοιάζει κάπως αλλιώς φέτος.

Γυμναστική μέσω διαδικτύου

Όπως είναι λογικό, η γυμναστική στο σπίτι πρωταγωνίστησε στις τάσεις του 2020, και μάλλον θα συνεχίσει έτσι. Μάλιστα, ήταν πολύ εύκολο να βρίσκεις όλο και περισσότερα είδη γυμναστικής να γίνονται πλέον μέσω βιντεοκάμερας, δωρεάν ή με συνδρομή, ατομικά ή σε ομάδα. Επίσης, στοιχεία δείχνουν πως η γυμναστική από το σπίτι έχει βολέψει αρκετό κόσμο που δεν μπορούσε να πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο, και πως είναι επίσης πιο εύκολο να την βολέψουν στο πρόγραμμά τους. Και υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής για εσάς.

'Ασκηση στο σπίτι

Μερικοί γενναίοι δεν χρειάστηκαν καν την αίσθηση "υποχρέωσης" ενός μαθήματος στο διαδίκτυο. Απλώς ξεκίνησαν να γυμνάζονται μόνοι στο σπίτι, ενσωματώνοντας αερόβια με τις απαραίτητες βόλτες για τρέξιμο και περπάτημα, και κάνοντας ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή όργανα στο σπίτι. Υπάρχουν αμέτρητες λύσεις για να φτιάξετε στο διαδίκτυο πρόγραμμα γυμναστικής. Βέβαια, στην ίδια κατηγορία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και το personal training μέσω βιντεοκλήσης.

'Ασκηση έξω

Από την πρώτη καραντίνα κιόλας, είδαμε να αυξάνονται σημαντικά τα νούμερα ανθρώπων που ξεκινούσαν να βγαίνουν για τρέξιμο και κατάφεραν έτσι να ενσωματώσουν τη γυμναστική καλύτερα στην καθημερινότητά τους. Πέρα από αυτό, όταν τα μέτρα χαλαρώσουν και μπορούμε να μετακινούμαστε πιο ελεύθερα, εικάζεται πως δραστηριότητες όπως η πεζοπορία στη φύση, η ορειβασία και η ποδηλασία θα γνωρίσουν μεγάλη άνοδο.

Γυμναστήρια εξωτερικού χώρου

Στο τέλος του 2020, είδαμε σε χώρες του εξωτερικού να γίνονται ομαδικά μαθήματα γυμναστικής και γιόγκα σε πάρκα. Είδαμε γυμναστήρια να βγάζουν τα όργανά τους έξω και να αφήνουν στους πελάτες να γυμνάζονται χωρίς να βρίσκονται σε κλειστό χώρο. Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα γυμναστήρια εξωτερικού χώρου είναι ένας τομέας που θα μας απασχολήσει πολύ φέτος.

Λιγότερη έμφαση στην εικόνα, περισσότερο στην υγεία

Ένα πολύ καλό πράγμα που συνέβη το 2020 ήταν ότι η βιομηχανία του fitness σταμάτησε να χρησιμοποιεί τόσο πολύ την εικόνα ως διαφημιστικό μέσο - βγάζοντας κέρδος μέσα από τις ανασφάλειες των καταναλωτών για το σώμα τους - και έστρεψε την προσοχή της περισσότερο στην υγεία. Και θα πούμε πως είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε πως πρέπει να γυμναστούμε για να είμαστε υγιείς, από το "για να είμαστε όμορφοι και επιθυμητοί".

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας