Η yoga και το Pilates έχουν πολλά κοινά. Και τα δύο είναι δημοφιλή, για αρχή. Και, όπως και οι περισσότερες μορφές άσκησης, και τα δύο είναι καλά για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας αλλά και της φυσικής κατάστασης.

Ίσως αναρωτιέστε, τι είναι καλύτερο για εσάς, το pilates ή η yoga; Η instructor yoga Donna Noble και η instructor Pilates Olivia Brooks μίλησαν για τις διαφορές και τα οφέλη του καθενός:

Yoga

Τι είναι η yoga;

Η yoga είναι άσκηση για το μυαλό και το σώμα. Μπορεί κάθε άνθρωπος να την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, αλλά για μένα, η yoga σημαίνει ένωση ή σύνδεση. Και αυτός είναι ο στόχος της κάθε κοινότητας yoga, η ένωση και η σύνδεση.

Pilates vs yoga: ποια είναι η διαφορά;

Η yoga είναι μια ολιστική μορφή πειθαρχίας που υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια και αναπτύχθηκε στην Αρχαία Ινδία.

Το pilates, ωστόσο, είναι ένα συγκεκριμένο σύστημα που επινοήθηκε από έναν Γερμανό Τζόζεφ Pilates στις αρχές του 20ου αιώνα για τη φυσική αποκατάσταση.

Η yoga επικεντρώνεται:

Στη σωστή χαλάρωση, την αναπνοή, τη θετική σκέψη και τον διαλογισμό.

Η ενσυνειδητότητα και η βαθιά αναπνοή είναι βασικά χαρακτηριστικά στην πρακτική της yoga, καθώς και η σύνδεση νου-σώματος.

Το Pilates επικεντρώνεται σε μικρές κινήσεις που απαιτούν τη χρήση σημαντικών σταθεροποιητικών μυών της πλάτης και του κορμού Δίνεται μεγάλη έμφαση στην έναρξη κάθε άσκησης με ελεγχόμενη αναπνοή που ξεκινά τη συστολή των μυών του κορμού.

Οφέλη για την υγεία που προσφέρει η yoga

Η yoga είναι μια επιλογή τρόπου ζωής που σας βοηθά να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή, αποτρέποντας τον τραυματισμό και επιτρέποντάς σας να γίνετε πιο δυνατοί. Σας επιτρέπει επίσης να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του σώματός σας.

Οφέλη για την ψυχική υγεία που προσφέρει η yoga

Η yoga, αυξάνει την ενσυνειδητότητα του σώματος, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τα σήματα που σας δίνει, βοηθώντας κατ’ επέκταση στη μείωση του  άγχος. Αυξάνει τη συγκέντρωση και την εστίαση. Η yoga σας επιτρέπει επίσης να είστε ήρεμοι αλλά και να αλλάξετε τη νοοτροπία σας κατευθύνοντάς σας σε μία διαφορετική προσέγγιση της ζωής.

Είναι η yoga καλή για απώλεια βάρους;

Η yoga είναι καλή για τόσα πολλά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι ξεκινούν yoga για απώλεια βάρους, αλλά καταλήγουν να κερδίζουν πολύ περισσότερα. Πολλές μορφές yoga ισχυρίζονται ότι είναι καλές για την απώλεια βάρους, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που προσωπικά προωθώ.

Τι είναι το pilates;

Το pilates είναι μια μορφή άσκησης που σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates στις αρχές του 20ού αιώνα με βάση περίπου 34 κινήσεις σε στρώμα.

Προς το παρόν, προσαρμόζουμε τις κινήσεις στη φυσική κατάσταση του καθενός. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να κάνει πολλές κινήσεις κάποιος αρχάριος. Είναι βασισμένο στη θεωρία «Contrology», ή αλλιώς την τέχνη του ελέγχου της κίνησης του σώματος και στην ομοιόμορφη ενδυνάμωσή του, με έμφαση σε βασικά σημεία μέσω της κίνησης και του ελέγχου για βελτίωση, κινητικότητα, ευλυγισία και μυϊκή δύναμη.

Πολλές ασκήσεις φυσιοθεραπείας ενσωματώνουν τη μέθοδο pilates.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της yoga και του Pilates;

Για μένα, η διαφορά μεταξύ yoga και pilates είναι απλή - το pilates βασίζεται στην κίνηση και η yoga στις στάσεις.

Είναι το pilates καλό για την απώλεια βάρους;

Το pilates, ειδικότερα, δεν έχει σχεδιαστεί για απώλεια βάρους, αλλά σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και τακτική καρδιαγγειακή άσκηση, θα έχει ως αποτέλεσμα ένα όμορφα τονισμένο, ευλύγιστο και υγιές σώμα, με το επιπλέον πλεονέκτημα της μείωσης της πιθανότητας τραυματισμού στις αρθρώσεις, ιδίως στην πλάτη.

Οφέλη για την υγεία που προσφέρει το pilates

Οι βασικές περιοχές εστιάζουν ιδιαίτερα στην αντοχή για να συμπεριλάβουν ολόκληρο τον κορμό, την υγεία του πυελικού εδάφους, τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους, τον ώμο και τους κοιλιακούς μυς, τα οποία θα βοηθήσουν στην πρόληψη τραυματισμού, ειδικά της πλάτης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας