Η απώλεια βάρους και η μακροχρόνια διατήρηση της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν είναι τυχαίο ότι τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό καταφέρνει να σταθεροποιηθεί στο νέο μειωμένο βάρος. Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε;

Θέλετε μόνο άμεσα αποτελέσματα;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Πρέπει να καταλάβετε ότι απώλεια της τάξης του 0,5 - 1 κιλού την εβδομάδα είναι ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα, αφού σε 4-6 μήνες μπορεί να έχετε χάσει 15-20 κιλά! Μπορεί να είναι εφικτό και μόνιμο να θέλετε να το καταφέρετε αυτό σε 1-2 μήνες κάνοντας μια πολύ στερητική δίαιτα;

Φανταστείτε τον εαυτό σας 15- 20 κιλά ελαφρύτερο. Μαγικοί τρόποι δεν υπάρχουν όμως, γι΄αυτό να έχετε υπομονή και να μη ξεχνάτε ότι ο χρόνος είναι μαζί σας!

Οτιδήποτε διαφορετικό από μια τέλεια διατροφή το θεωρείτε αποτυχία;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Η προσπάθεια για την τελειότητα στη διατροφή και στην απώλεια βάρους ισοδυναμεί με αποτυχία. Θυμηθείτε, προσπαθείτε να χάσετε βάρος μόνιμα, και αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα! Η πραγματικότητα είναι, ότι μερικές εβδομάδες το βάρος σας μειώνεται και άλλες εβδομάδες αυξάνεται.

Μια μικρή απογοήτευση αν δείτε το βάρος να έμεινε σταθερό ή/και να αυξήθηκε είναι κατανοητή, αλλά δεν είναι καθόλου κατανοητό να παρατήσετε την προσπάθειά σας.
Βάλτε εφικτούς στόχους και μείνετε προσηλωμένοι σε αυτούς.

Εφικτός στόχος δεν είναι το βάρος που είχαμε στο σχολείο ή το Πανεπιστήμιο πριν 10,15 ή 25 χρόνια!

Αποδέχεστε το γεγονός ότι τρώτε συναισθηματικά ως αμετάβλητη πραγματικότητα

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - Πολλοί άνθρωποι με θέματα απώλειας βάρους βρίσκουν διέξοδο από το ψυχολογικό στρες, μέσω κατανάλωσης τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Αυτή η τακτική πρέπει να καταλάβετε ότι όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματά σας, αλλά προσθέτει ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα, όπως είναι η αύξηση του βάρους και η επιβάρυνση της υγεία σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; Δεν γεννιόμαστε με την ανάγκη να τρώμε όταν είμαστε στεναχωρημένοι. Αυτό είναι μια συμπεριφορά που δυστυχώς μας την μάθανε (από άγνοια φυσικά!) οι γονείς και γιαγιάδες μας, όταν κάθε φορά που κλαίγαμε μας κερνούσαν και από ένα σοκολατάκι! Ως εκ τούτου, έτσι όπως το μάθαμε, πρέπει να το ξεμάθουμε, τελεία και παύλα!
Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σήματα του οργανισμού σας και να βρίσκετε λύση στα προβλήματά σας.

Αν σας έχει αγχώσει ένα πρόβλημα που προέκυψε στη δουλειά σας, λύστε αυτό το πρόβλημα, μην πάτε στην κουζίνα! Φυσικά τίποτα δεν λειτουργεί κάθε φορά και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται τελειότητα για να χάσετε βάρος, χρειάζεται σταδιακή βελτίωση!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΣΥ σε αναζήτηση παθολόγων - Η κατάσταση σε 4 "κόκκινα" νοσοκομεία
Εγκαίνια της ανακαινισμένης Ψυχιατρικής Κλινικής του "Αγία Όλγα"
Συνταγές με χαμηλούς υδατάνθρακες για διαβητικούς