Το να περιορίσουμε σταδιακά τις θερμίδες που καταναλώνουμε, κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο (και σε αυτά) που τρώμε δεν πρόκειται να δείξει άμεσα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, έχουμε μάθει - πολλές φορές με τον σκληρό τρόπο - ότι το αδυνάτισμα χρειάζεται υπομονή και χρόνο. Άρα αφήνουμε στην άκρη εξωφρενικές δίαιτες, και αρχίζουμε να εφαρμόζουμε τις παρακάτω συμβουλές στην καθημερινή μας διατροφή.

Καφές και τσάι σκέτα

Είναι μια πολύ μικρή αλλαγή, και καθαρά ζήτημα συνήθειας. Δεν πρόκειται να μας πάρει πολύ καιρό να δεχτούμε αυτά τα νέα δεδομένα, και η έλλειψη ζάχαρης και γάλατος από την πρωινή μας κούπα μας γλυτώνει αρκετές θερμίδες.

Καλύτερο πρωινό

Αντικαθιστούμε την βραχύβια ενέργεια που θα μας έδινε η ζάχαρη στον καφέ προσθέτοντας περισσότερες φυτικές ίνες στο πρωινό μας. Βρώμη, κινόα, αλλά και μια ομελέτα στην οποία έχουμε προσθέσει αρκετά λαχανικά είναι οι καλύτερες επιλοφές.

Όχι πια αναψυκτικά

Αν διψάσουμε, πίνουμε νερό. Αν δεν θέλουμε να πιούμε νερό, πίνουμε μία σόδα με λίγο στυμμένο λεμόνι. Και κάπως έτσι γλυτώνουμε τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.

Πρωτεΐνη κάθε μέρα

Τα γεύματα και τα σνακ μας πρέπει να περιέχουν πρωτεΐνη, καθώς μας χορταίνει και μας βοηθάει να μην καταλήξουμε να τρώμε απερίσκεπτα το βράδυ—ένα λάθος που όλοι έχουμε κάνει. Αυγά το πρωί, ξηροί καρποί ή γιαούρτι στο απογευματινό, και οι καθημερινές μας ανάγκες για πρωτεΐνη καλύπτονται πιο εύκολα.

Τι έβαλες στην σαλάτα σου;

Τα κρουτόν είναι απλά κενές θερμίδες. Αν θέλετε η σαλάτα σας να γίνει πιο τραγανή, μερικοί ξηροί καρποί θα κάνουν καλύτερη δουλειά, γεμίζοντάς μας και με αναγκαία θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, σταματήστε να καταναλώνετε έτοιμα dressings για σαλάτα, καθώς είναι φορτωμένα με περιττό λίπος. Φτιάξτε μόνοι σας μια υγιεινή βινεγκρέτ, ή – η πιο απλή επιλογή από όλες – ρίξτε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την σαλάτα σας.

Μην περιμένετε να πεινάσετε

Μην παραγγέλνετε φαγητό όταν πεινάτε, μην μαγειρεύετε ενώ πεινάτε και - το χειρότερο από κάθε τι - μην επισκέπτεστε ποτέ το σούπερ μάρκετ πεινασμένοι. Θα κάνετε πολύ κακές επιλογές, και θα καταλήξετε να καταναλώνετε πολύ περισσότερες θερμίδες σε σχέση με όσες χρειάζεστε. Λίγος καλός προγραμματισμός μπορεί να μας βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό.

Καθαρίστε την κουζίνα

Δεν σας έχει τύχει ποτέ η κουζίνα σας να είναι ακατάστατη, τα πιάτα όλα βρώμικα και απλά να χάνετε την όρεξή σας να μαγειρέψετε; Και μετά, η μόνη προφανής λύση είναι να παραγγείλετε κάτι ανθυγιεινό. Ποτέ μην υποτιμάτε τον ρόλο αυτό της ψυχολογίας στην διατροφή μας. Χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να πλύνετε πιάτα και μαγειρικά σκεύη μόλις τα χρησιμοποιήσετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο