Όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, η μείωση της ποσότητας που τρώτε είναι δεδομένη, αλλά η αίσθηση πείνας όλη την ώρα είναι μια σημαντική αιτία αποτυχίας πολλών διαιτών την πρώτη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, μπορείτε να ικανοποιήσετε το στομάχι σας χωρίς την κατανάλωση επιπλέον θερμίδων.
Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση ορισμένων τροφών στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει και μειώνει την όρεξη. Πείτε ‘’όχι’’ στο παγωτό που σας… καλεί, τρώγοντας τις παρακάτω υγιεινές και χορταστικές τροφές.

Μήλα

Επιλέξτε ένα μήλο, περίπου μισή ώρα πριν το γεύμα- οι ίνες και το νερό του θα σας φέρουν κορεσμό και θα φάτε λιγότερο.

Aβοκάντο

Η κατανάλωση μισού αβοκάντο με το γεύμα σας μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κορεσμό για το υπόλοιπο απόγευμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Nutrition Journal’’. Γυναίκες που το έκαναν αισθάνθηκαν κατά 22% περισσότερη ικανοποίηση και είχαν 24% χαμηλότερη επιθυμία για σνακ 3 ώρες αργότερα, σε σχέση με τις ημέρες που έφαγαν ισοδύναμο σε θερμίδες γεύμα, χωρίς αβοκάντο.

‘Οσπρια

Τα όσπρια είναι σούπερ τροφές, πλούσιες σε πρωτεΐνη, ενώ περιέχουν και ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες B και σίδηρο. Η κατανάλωση περισσότερων οσπρίων μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης.

Πρόσφατη μετα-ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Obesity'' ανακάλυψε ότι άνθρωποι ήταν κατά 31% πιο χορτάτοι μετά το γεύμα όταν αυτό περιλάμβανε όσπρια.

Σούπα

Σε έρευνα του Penn State, άνθρωποι που κατανάλωσαν σούπα χαμηλών θερμίδων πριν το γεύμα, μείωσαν τη συνολική πρόληψη θερμίδων στο γεύμα κατά 20%.

Η σούπα μπορεί να μειώσει την όρεξη, καθώς καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στο στομάχι αλλά πολύ λίγες θερμίδες.

Σκούρα σοκολάτα

Όταν θέλετε κάτι γλυκό, επιλέξτε σκούρα σοκολάτα. ‘Ερευνα υποδεικνύει ότι η σκούρα σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να ωφελήσει την καρδιά και τον εγκέφαλο. Είναι επίσης πιο χορταστική από τη σοκολάτα γάλακτος και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση της επιθυμίας για γλυκές και αλμυρές τροφές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nutrition & Diabetes’’. Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 17% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα μετά την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας.

Αυγά

Αρχίζοντας την ημέρα σας με αυγά θα μείνετε χορτασμένοι μέχρι το γεύμα. Η δύναμη των αυγών βρίσκεται στην πρωτεΐνη. ‘Ερευνα του University of Missouri, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση πρωινού 300 θερμίδων που αποτελείται από 30 έως 39 γραμμάτια πρωτεΐνης μειώνει την πείνα και αυξάνει τον κορεσμό, από το πρωινό μέχρι το γεύμα. Επίσης, η έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι καταναλώνουν πρωινό υψηλό σε μερίδες καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ακόμα μια τροφή που φέρνει κορεσμό και μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.
Σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’British Journal of Nutrition’’, οι παχύσαρκες γυναίκες που συνδύαζαν φιστίκια ή 3 κουταλιές φυστικοβούτυρο με δημητριακά και χυμό πορτοκάλι ένιωθαν κορεσμό μέχρι 12 ώρες μετά το τέλος του πρωινού σε σχέση με όσες δεν έτρωγαν τα προϊόντα φιστικιών.

Η Cynthia Sass, δήλωσε ότι οι ξηροί καρποί έχουν σχεδιαστεί βασικά για τον έλεγχο της όρεξης, επειδή είναι πλούσιοι σε υγιεινά ακόρεστα λιπαρά, μαζί με πρωτεΐνες και ίνες. Τα 3 συστατικά μαζί επιβραδύνουν τη χώνευση και ρυθμίζουν το σάκχαρο όταν συνδυάζονται με υδατάνθρακες, όπως τα φρούτα ή το μαύρο ρύζι.

Νερό

Το να πίνετε λίγο νερό μπορεί να σας ξεγελάσει και να νομίζετε ότι πεινάτε. Τα συμπτώματα της πείνας είναι παρόμοια με αυτά της αφυδάτωσης. Χαμηλή ενέργεια, μειωμένη νοητική λειτουργία και άσχημη διάθεση. Την επόμενη φορά που θα θέλετε ένα απογευματινό σνακ πιείτε ένα ψηλό ποτήρι νερό και περιμένετε 10 λεπτά. Οι πιθανότητες είναι ότι η πείνα θα περάσει και θα έχετε γλιτώσει εκατοντάδες θερμίδες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
Β. Παπαευαγγέλου: Παράλληλη αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη και ιλαράς - Ο ρόλος του εμβολιασμού
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη