Ειδικοί διαιτολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όποιες δίαιτες και αν δοκιμάσετε, ενδέχεται να μην έχετε νωρίς και τα καλύτερα αποτελέσματα, εάν δεν καταφέρνετε να τρώτε προσεκτικά, αργά και να απολαμβάνετε την τροφή σας.

Εάν καταναλώνετε τα γεύματά σας πολύ γρήγορα, υπάρχει η πιθανότητα να παίρνετε βάρος ή να μη χάνετε εύκολα τα κιλά που θέλετε, εξαιτίας του τρόπου που τρώτε. Σε έρευνα που έγινε, συμμετείχαν άτομα καταναλώνοντας συγκεκριμένες μερίδες φαγητού και χωρισμένα σε δύο ομάδες, στη μια καταναλώνοντας τη μερίδα τους σε πολύ σύντομο χρόνο και στη δεύτερη σε μεγαλύτερο.

Τα συμπεράσματα της μελέτης έδειξαν, ότι σε έναν υγιής ενήλικας που τρώει με ήρεμο ρυθμό, χρειάζεται περίπου δώδεκα λεπτά για να φτάσει το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλό του, ενώ ένας υπέρβαρος χρειάζεται από δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.

Για αυτό λοιπόν οι επιστήμονες συστήνουν να τρώμε αργά, ώστε ο οργανισμός μας να έχει το χρόνο που του χρειάζεται και να στείλει σωστά το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο. Εάν τρώμε αργά, εξηγούν, και απολαμβάνουμε την τροφή μας, ενδεχομένως τότε να τρώμε και μικρότερη ποσότητα.

Η προσεκτική επίσης κατανάλωση της τροφής, είναι στενά συνδεδεμένη και με την πέψη, άρα και με το μεταβολισμό μας. Τα μικρά, σύντομα και υγιεινά γεύματα που καταναλώνονται αργά και χωρίς βουλιμία, διευκολύνουν την πέψη, φέρνουν πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και διευκολύνουν το μεταβολισμό, που όλοι γνωρίζουμε ότι ευθύνεται για την ισορροπία και την καλή φυσική μας κατάσταση.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα