Όλοι ξέρουμε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν το παραλείπουμε, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι άσχημες—από το να έχουμε άδεια αποθέματα ενέργειας, μέχρι αυξήμενο κίνδυνο καρδιοπάθειας και υπέρτασης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε πέντε υπέροχα και θρεπτικά πρωινά που θα μας γεμίσουν ενέργεια και θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα πράσινο smoothie

Τι καλύτερο από φρούτα και λαχανικά για να ξεκινήσουμε τη μέρα; Συνδυάστε στο μπλέντερ λαχανίδα (ή φύλλα από σπανάκι) και μπανάνα, για μια δόση αντιοξειδωτικών, γιαούρτι για χορταστική πρωτεΐνη, και λάδι από κανόλα για τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά.

Βρώμη

Η βρώμη περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες για να μας παρέχουν ενέργεια για πολλή ώρα. Για να γλιτώνετε χρόνο, τοποθετήστε σε ένα μπολ γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έτοιμη βρώμη και φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, και βάλτε τα στο ψυγείο, για να έχετε ένα έτοιμο, δροσιστικό πρωινό μόλις ανοίξετε τα μάτια σας.

Μπουρίτο για πρωινό

Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, τότε γιατί να μην αρχίσετε την ημέρα με ένα μπουρίτο; Ρίξτε στο τηγάνι δύο ολόκληρα αυγά και ένα ασπράδι, μαζί με μία φέτα μπέικον, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε σπανάκι, πιπεριά και λίγη σάλτσα. Τοποθετήστε το μαγειρεμένο μείγμα σε μια τορτίγια ολικής άλεσης, και απολαύστε.

Τηγανίτες πρωτεΐνης

Μπορείτε να απολαύσετε τηγανίτες χωρίς τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μπορείτε να τις φτιάξτε με αυγά και βούτυρο ξηρών καρπών. Για να φτιάξετε τη ζύμη, θα αναμείξετε τα αυγά, το βούτυρο και μια μπανάνα, προσθέτοντας λίγη κανέλα.

Cottage cheese και φρούτα

Και αν πραγματικά σας πιέζει ο χρόνος (ή αν είναι από εκείνα τα πρωινά που απλά δεν έχετε την παραμικρή όρεξη να καταβάλετε προσπάθεια—συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες), το cottage cheese είναι πάντα μια τέλεια επιλογή. Μια κούπα από αυτό το άπαχο τυρί έχει 28 γραμμάρια χορταστικής πρωτεΐνης, και συνδυάζοντάς το με τα αγαπημένα σας φρούτα έχετε ένα σούπερ δυναμωτικό πρωινό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;