Μήλα, φυστικοβούτυρο και κράκερ

Για τις εγκύους, τα καλύτερα σνακ - όπως αυτό - συνδυάζουν θρεπτικά από τουλάχιστον δύο ομάδες τροφίμων.

Με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά, θα μείνετε χορτάτες ανάμεσα στα γεύματα. Απλώστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο σε φέτες από μήλο και κράκερ ολικής αλέσεως. Επιλέξτε φυσικό αντί του κλασικού, γιατί το κλασικό περιέχει υδρογονωμένο έλαιο. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς βουτύρου (από αμύγδαλο ή κάσιους) και φρούτων (αχλάδια, μπανάνες).

Τσιπς τορτίγιας με Guacamole

Βυθίστε τα ολικής αλέσεως τσιπς σε γκουακαμόλε, που είναι υψηλό σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά στην πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών. Αν δεν αγαπάτε το αβοκάντο, μία σάλτσα από φασόλια, όπως το χούμους είναι καλή επιλογή. Τα ψημένα τσιπς είναι καλύτερα για εσάς από τα τηγανητά.

Γιαούρτι με καρύδια και φρούτα

Τρώτε τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά κάθε μέρα, έτσι ώστε εσείς και το μωρό σας να έχετε αρκετό ασβέστιο για ισχυρά οστά και δόντια. Ρίξτε και 1 με 2 κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς για να πάρετε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Επιλέξτε φρούτα, όπως μούρα, ψιλοκομμένα ροδάκινα ή σταφίδες.

Σοκολάτα και φρούτα

Χρειάζεται σοκολάτα; Καλά νέα: Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας, μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και βλάβη οργάνων σε μερικές έγκυες γυναίκες. Συνδυάστε μία μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας με φρούτα ή επιλέξτε σοκολάτα με φρούτα για να αποφύγετε την πολλή ζάχαρη. Η πουτίγκα σοκολάτας που παρασκευάζεται με γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θα βοηθήσει στην πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων.

Trail Mix

Οι καλύτερες επιλογές ξηρών καρπών για εσάς και το μωρό σας είναι τα ανάλατα αμύγδαλα και καρύδια, ή ξηροί καρποί χωρίς ζάχαρη με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Τα καρύδια και τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να σας βοηθήσουν εάν είστε δυσκοίλιες. Η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερες ίνες, σίδηρο και άλλα μέταλλα. Φτιάξτε το δικό σας μείγμα στο σπίτι ή αγοράστε ένα έτοιμο.

Smoothies

Χρησιμοποιήστε το γιαούρτι ή το γάλα ως βάση για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ασβέστιο. Ο χυμός φρούτων έχει πάρα πολλές άχρηστες θερμίδες. Στη συνέχεια, προσθέστε μπανάνες ή μούρα. (Χρησιμοποιήστε τα κατεψυγμένα για να βγει το smoothie πιο πηχτό.) Εάν βάλετε φρέσκο ​​σπανάκι ή σέλινο, δεν θα νιώσετε καν, και θα προσθέσετε επιπλέον βιταμίνες και φυτικές ίνες. Προσθέστε και μία κουταλιά φυστικοβούτυρο ή λίγη σκόνη σοκολάτας.

Πλατό τυριού με καρύδια

Όταν χρειάζεστε ένα σνακ για να πάρετε ενέργεια, επιλέξτε έναν πλούσιο σε πρωτεΐνες συνδυασμό καρπών με κέλυφος και σκληρού τυριού, όπως το τσένταρ, το ένταμ, το γκούντα, την παρμεζάνα ή το ελβετικό. (Ορισμένα μαλακά τυριά μπορεί να έχουν λιστέρια, ένα βακτήριο το οποίο μπορεί να βλάψει το μωρό σας.) Τα καρύδια έχουν φυτικές ίνες και το τυρί παρέχει ασβέστιο. Προσθέστε κράκερ ολικής αλέσεως, αν θέλετε.

Πρωτεϊνικό μπαρ και φρούτα

Οι πρωτεΐνες και οι μπάρες ενέργειας βολεύουν στο να τις παίρνετε μαζί σας και είναι πιο θρεπτικές από την granola. Οι περισσότερες περιέχουν ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά χωρίς πολλή ζάχαρη. Τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα ή αχλάδια σε μερίδες είναι γλυκά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Βεβαιωθείτε ότι η κονσέρβα περιέχει 100% χυμό και όχι σιρόπι.

Popcorn και καρύδια

Ένα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα. Πάρτε στη δουλειά ένα σακουλάκι. (Χωρίς πρόσθετο αλάτι και βούτυρο.) Συνδέστε το με μια χούφτα φιστίκια χωρίς αλάτι και θα έχετε ένα υγιεινό μίνι γεύμα. Χρησιμοποιήστε φιστίκια με σοκολάτα για να καλύψετε την ανάγκη σας για γλυκό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου