Μια πρόσφατη μελέτη κλονίζει τις παραδοχές σχετικά με τη διατροφή, τα λίπη και τους υδατάνθρακες.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Tulany, Kaiser Parmente και Johns Hopkins, έμειναν έκπληκτοι από τα συμπεράσματα μια μελέτης που κράτησε για ένα χρόνο και έγινε σε περίπου 150 άτομα.

Οι μισοί από αυτούς ακολούθησαν μια "χαμηλών υδατανθράκων" δίαιτα (χαμηλή σε υδατάνθρακες), ενώ οι άλλοι μισοί ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Κατά συνέπεια, η μελέτη έπρεπε να αποδείξει, εάν οι κίνδυνοι ήταν υψηλότεροι ή χαμηλότεροι, ακολουθώντας μια τέτοια δίαιτα.

Τα στοιχεία που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς προκάλεσαν έκπληξη: Πράγματι, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η περίμετρος της μέσης ήταν σημαντικά μειωμένη σε εθελοντές που ακολούθησαν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά κατά τους πρώτους έξι μήνες (αποτελέσματα που διατυπώθηκαν κατά το τέλος της μελέτης).

Επίσης, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου μετρήθηκε χαμηλότερα μεταξύ των οπαδών των χαμηλών υδατανθράκων στη διατροφή.

Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι η ίδια ομάδα έχασε κατά μέσο όρο 3,5 κιλά περισσότερο από ό, τι εκείνοι που ακολουθούσαν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Σημειώνεται, ότι η δίαιτα που είναι επικεντρωμένη στους υδατάνθρακες, βασίζεται στη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Επιτρέπονται τα κρέατα πάσης φύσεως και τα λίπη, καθώς και τα γαλακτοκομικά, τα τυριά, τα αυγά, τα λαχανικά και μερικά φρούτα. Απαγορεύεται δια ροπάλου η ζάχαρη, τα ζυμαρικά, οι πατάτες, το ρύζι, το ψωμί.

Η δίαιτα που είναι επικεντρωμένη στα λιπαρά, βασίζεται στο να: τρώτε λιγότερο κρέας με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη. Αποφεύγετε τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι πλούσια σε λιπαρά. Τρώτε λιγότερα έτοιμα φαγητά φτιαγμένα από αυγά και κορεσμένα ή υδρογονωμένα λίπη. Επίσης καταναλώνετε με μέτρο τα τηγανιτά και τις τροφές από fast food, καθώς και λιγότερο βούτυρο.

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΙΣ καλύπτει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαστηρίων λόγω clawback
169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ίο
ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πιστοποιείται για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα από την TÜV HELLAS