Όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε άγχος στην καθημερινότητά μας.

Άγχος να τα προλάβουμε όλα, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας  -οικονομικές, επαγγελματικές, κοινωνικές- ή λόγω δυσκολιών στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους. Ό,τι αποτελεί πρόκληση ή απειλή για την ευεξία ενός ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει στρες. Η πανδημία που μας συντροφεύει τους τελευταίους 9 μήνες, εντείνει το άγχος μας και μας απομακρύνει από την ευεξία. Το άγχος μπορεί να γίνει χρόνιο, αν κάποιος δεν πάρει μέτρα να το περιορίσει.

Σε περιπτώσεις που ο οργανισμός προκαλείται πολύ εύκολα ή που συνυπάρχουν πολλοί στρεσογόνοι παράγοντες, μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά η σωματική και ψυχική υγεία.

Ο οργανισμός παράγει μεγαλύτερες ποσότητες κορτιζόλης, επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης, που προκαλούν τις ακόλουθες σωματικές αντιδράσεις:

  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • Αυξημένο μυϊκό τόνο
  • Εφίδρωση
  • Εγρήγορση
  • Ως αντίδραση σε κάποιον στρεσογόνο παράγοντα, το σώμα μπορεί να εμφανίσει αυξημένη πίεση και ταχυπαλμία, ταχύπνοια, ενώ επιβραδύνεται η λειτουργία του πεπτικού και η δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, υπάρχει ένταση στους μυς και υπερκινητικότητα λόγω αυξημένου επιπέδου εγρήγορσης.

Το πώς αντιδρά κάποιος σε μια δύσκολη κατάσταση, θα καθορίσει την επίδραση του στρες στη γενική του υγεία. Τα μειωμένα ψυχικά αποθέματα για την απόκριση στο άγχος, πιθανόν να επιφέρουν ισχυρότερη αντίδραση του οργανισμού και προβλήματα υγείας.

Οι στρεσογόνοι παράγοντες επηρεάζουν τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους.

Στη συναισθηματική αντίδραση στο στρες περιλαμβάνονται ο θυμός, η εξάντληση, το αίσθημα ανασφάλειας, η ευερεθιστότητα, η ανησυχία, η λύπη, ενώ μπορούν να εμφανιστούν και προβλήματα συγκέντρωσης και μνήμης.

Για την αντιμετώπιση του άγχους μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα:

  • Άσκηση: Μπορεί να καταπολεμήσει την αδυναμία μνήμης, έδειξε έρευνα σε ζώα.
  • Μείωση αλκοόλ και καφεΐνης: Δε βοηθούν στο στρες, αντίθετα μπορεί να το επιδεινώσουν.
  • Διατροφή: Υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, που περιέχει πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος σε περιόδους στρες. Φτωχή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία και επιπλέον στρες.
  • Χρόνος: Θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο για οργάνωση, χαλάρωση και για τα δικά σας ενδιαφέροντα.
  • Αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης, όπως διαλογισμός και γιόγκα, μπορούν να βοηθήσουν.
  • Επικοινωνία: Το να μοιράζεται κάποιος τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους, μπορεί να τον ανακουφίσει και να μειώσει το αίσθημα μοναξιάς. Ο περίγυρος είναι πιθανότερο να υποδείξει καλές λύσεις σχετικά με τους στρεσογόνους παράγοντες που αντιμετωπίζει κάποιος, όπως και κάποιος ειδικός-Επαγγελματίας Υγείας.
  • Αναγνώριση των συμπτωμάτων: Είναι σημαντικό να παρατηρούνται οι αλλαγές και οι επιπτώσεις του άγχους στο σώμα, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα.


Nέος σύμμαχος κατά του στρες και υπέρ της εγκεφαλικής απόδοσης είναι το συμπλήρωμα διατροφής BrainUP StressDOWN,  που βοηθά στη μείωση του άγχους αλλά και στα προβλήματα μνήμης, που πολλές φορές είναι αλληλένδετα.

Βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης, υποστηρίζει την εγκεφαλική λειτουργία, κάνει υγιέστερα τα εγκεφαλικά κύτταρα, πιο εύκολη την επίλυση προβλημάτων και την ανάκτηση πληροφοριών. Επίσης, βοηθά στη διατήρηση της ηρεμίας και της συγκέντρωσης, που είναι το ζητούμενο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και μειώνει τα συμπτώματα στρες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την καθημερινότητα, πιο ισχυροί πνευματικά. Το προϊόν συμβάλλει και στη βαθμιαία απαλλαγή από το χρόνιο άγχος.

Είναι κλινικά μελετημένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο προϊόν. Υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες, δημοσιευμένες σε εξέχοντα διεθνή περιοδικά.

Περιέχει φωσφολιπίδια φυτικής προέλευσης, που βοηθούν τα κύτταρα να διατηρούν τη δομή και το περιβάλλον τους, όπως είναι η φωσφατιδυλοσερίνη, που υποστηρίζει τις γνωστικές λειτουργίες -τη μνήμη και τη συγκέντρωση- και το φωσφατιδικό οξύ, που συνεργιστικά με τη φωσφατιδυλοσερίνη μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Ο συνδυασμός μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεση.

Κατάλληλο για τον ενήλικα με χρόνιο άγχος, αλλά και τον μαθητή με βραχυπρόθεσμο-περιστασιακό άγχος. Υποστηρίζει τη γνωστική λειτουργία ενηλίκων, ενώ μπορεί να λαμβάνεται και από γυναίκες πριν την έμμηνο ρύση. Για όσους τέλος, θέλουν ενίσχυση πριν από μια ομιλία ή παρουσίαση, είναι το κατάλληλο όπλο για να αποδώσουν στο μέγιστο, χωρίς άγχος.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φόρμουλα του προϊόντος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο, ώστε να διατηρείται η απόδοσή του στο βέλτιστο επίπεδο. Διατίθεται στα φαρμακεία, από τη Leriva Pharma.

 

Το BrainUP StressDOWN δεν έχει γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με φαρμακευτικές αγωγές και έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για καθημερινή χρήση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]