Αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει φρέσκο φυσικό μούσλι χρωστάτε στον εαυτό σας και την οικογένειά σας να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Η καρδιά του φρέσκου μούσλι είναι η βρώμη που βρέχεται με το γάλα. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και σύκα για τη γλυκύτητα που αναδύουν.-Βρώμη: Σύμμαχος στη μείωση της χοληστερόλης 
Τι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

5 μερίδες για το πενθήμερο, για δύο άτομα

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

  1. 2 φλιτ. βρώμης
  2. 1 φλιτ. κεχρί, σιτάρι, κριθάρι ή ρύζι που το κάνει πιο ελαφρύ (νιφάδες από όλα τα δημητριακά έχουν τα βιολογικά μαγαζιά)
  3. 1 φλιτ. σταφίδες
  4. 1 φλιτ. θρυμματισμένα αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον καρπό προτιμάτε πχ σουσάμι – οι ωμοί ξηροί καρποί κρατούν όλα τα θρεπτικά συστατικά- Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα
  5. 1 φλιτ. αποξηραμένα σύκα κομμένα με ψαλίδι ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας - Σοκολάτα: Η θρεπτική απόλαυση!
  6. 1-2 κ.γ. κανέλα

Βήμα 1: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Μετά τα βάζετε σε ένα βάζο για να έχετε κάθε μέρα μίας εβδομάδας, έτοιμο πρωινό.

Βήμα 2: Κάθε πρωί σε ένα ατομικό μπολ βάζετε 3- 4 κουταλιές της σούπας από το μούσλι, προσθέτετε το γάλα, ένα φρέσκο μήλο ή ½ μπανάνα σε κομματάκια ή ότι άλλο φρούτο επιθυμείτε και το μέλι.

Αν το φτιάξετε πρώτο θα έχει προλάβει να μουσκέψει μέχρι να το καταναλώσετε. Εναλλακτικά το ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει