Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες μικρές (ειδικές για τουρσί)
  • 2-3 καρότα
  • 2-3 κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κιλό ξύδι
  • 1 κιλό λάδι
  • αλάτι

Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

  • Σύνολο Θερμίδες 1295
  • Πρωτεΐνες 19,3
  • Λίπη 102,7
  • Υδατάνθρακες 92,4
  • Νάτριο (mg) 299

Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας το κοτσάνι τους και τις χαράζουμε κατά μήκος από τη μια πλευρά. Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν (δεν πρέπει να βράσουν πολύ). Εν συνεχεία ζεματάμε το σέλινο.
Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια καθώς και τις πιπεριές, το μαϊντανό και το σκόρδο και τα αλατίζουμε ελαφρά. Παίρνουμε μία-μία μελιτζάνα, γεμίζουμε το άνοιγμα με το μίγμα από τα ψιλοκομμένα χορταρικά και εν συνεχεία τη δένουμε με ένα κλωνάρι σέλινο.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε γυάλινο ή πήλινο βάζο σε σειρές, τις σκεπάζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε 24 ώρες. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε από το ξύδι και τις βάζουμε μέσα στο λάδι. Μετά από 10 ημέρες είναι έτοιμες. Μέχρι να καταναλωθούν, τις διατηρούμε μέσα στο λάδι.

Πηγές:
Με την συνεργασία του περιοδικού "Στους ρυθμούς της καρδιάς" του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας