Χ ταπόδι στιφάδο
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό χταπόδι
- ½ κιλό ξηρά κρεμμύδια
- ½ κιλό ντομάτες
- 2 κουταλιές μηλόξυδο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 6 κόκκους μαύρο πιπέρι
- Φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια, το πλένετε, το βάζετε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το νερό που το ίδιο θα βγάλει. Το σβήνετε με 2 κουταλιές μηλόξυδο και αμέσως μετά με ½ φλιτζάνι κρασί. Προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, 4 σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες λιωμένες, το πιπέρι και 4 φύλλα δάφνης.
Το αφήνετε να σιγοψηθεί για μια ώρα.
470 θερμίδες ανά μερίδα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαταραχές πυελικού εδάφους
Γεωργιάδης: Μείωση έως 60% στον χρόνο αναμονής στα ΤΕΠ του ΕΣΥ
Όταν η μαστογραφία γίνεται δύσκολη