Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Σουηδίας, τα προϊόντα ACAI BERRY ABC, HYGIA FIT, SPORT BURNER, HEALTH SLIMMING COFFEE, INSTANT SLIM, 3X SLIMMING POWER, LI DA DAIDAIHUA, BOTANICAL SLIMMING που διανέμονται Ευρώπη από την εταιρεία Vippon AB, μέσω διαδικτύου, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα προϊόντα πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση χρησιμοποιούνται σαν προϊόντα αδυνατίσματος.

Η φαρμακευτική ουσία SIBUTRAMINE έχει αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις. Εφόσον η ύπαρξη της SIBUTRAMINE δεν δηλώνεται, το προϊόντα μπορεί να χορηγηθούν σε περιπτώσεις που αντενδείκνυνται ή να αλληλοεπιδράσουν με συγχορηγούμενα φάρμακα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές:
ΕΟΦ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;