Ακόμα και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να φέρει μεγάλη βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία ενός άντρα. Νέα έρευνα δείχνει ότι η απώλεια ακόμα και 5% του σωματικού βάρους βοήθησε διαβητικούς άντρες να αναστρέψουν τη στυτική δυσλειτουργία.

Για την έρευνα, που διήρκεσε 8 εβδομάδες, ερευνητές έθεσαν 31 παχύσαρκους άντρες με διαβήτη 2 σε διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μέτρια απώλεια βάρους γρήγορα ανέστρεψε σεξουαλικά και ουρολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες με διαβήτη.

Τα αποτελέσματα διήρκεσαν μέχρι ένα έτος.

Προηγούμενη έρευνα, έδειξε ότι η απώλεια μεγάλου βάρους μέσω εγχείρησης, όπως το 30%, βελτιώνει πιθανόν σεξουαλικά προβλήματα σε παχύσαρκους άνδρες.

O Dr. Drogo Montague, της Cleveland Clinic, δήλωσε ότι καθώς η επιδημία της παχυσαρκίας αυξάνεται η νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμα και μικρή απώλεια βάρους μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Στυτική δυσλειτουργία παρουσιάζουν 30 εκατομμύρια άντρες. Εκτός από το επιπλέον βάρος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης είναι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν να συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία.

Ο ερευνητής Dr. Gary Wittert, του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, θα εξετάσει μελλοντικά το πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους άντρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Ήδη συμβουλεύει τους διαβητικούς ασθενείς του να περπατούν καθημερινά.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Sexual Medicine’.

Πηγές:
‘Journal of Sexual Medicine’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών