Η δυσανεξία στη φρουκτόζη συμβαίνει όταν ο οργανισμός έχει δυσκολία να απορροφήσει φρουκτόζη, φυσικό σάκχαρο που περιέχεται σε φρούτα, λαχανικά και μέλι.
Η Αμερικανική Ένωση Γαστρεντερολόγων προσφέρει τις παρακάτω συμβουλές που θα βοηθήσουν τον έλεγχο της δυσανεξίας στη φρουκτόζη.
- Περιορίστε την κατανάλωση χυμών και φρούτων.
- Κρατήστε ημερολόγιο τροφίμων για να διαπιστώσετε πόση φρουκτόζη μπορείτε να καταναλώσετε άνετα.
- Περιορίστε την κατανάλωση μελιού.
- Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών στα οποία συχνά προστίθεται φρουκτόζη.
- Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.
Πηγές:
Αμερικανική Ένωση Γαστρεντερολόγων.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Πιθανοί κίνδυνοι του κολλαγόνου
“Reflections”: Το Keele University ανοίγει έναν νέο κύκλο διαλόγου για την επιστήμη και την κοινωνία