Oι ασκήσεις γιόγκα μπορεί να ωφελήσουν τον άνθρωπο πέρα από την αύξηση της ευλυγισίας, της δύναμης και του μυικού τόνου. Μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης, την κινητοποίηση και να περιορίσει το άγχος, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητικής Ιατρικής στις Η.Π.Α.

Η ψυχολόγος Traci Statler, δήλωσε ότι υπάρχουν σίγουρα κάποια σωματικά αλλά και ψυχικά οφέλη από τη γιόγκα. Στο δυτικό κόσμο, η γιόγκα κυρίως εκλαμβάνεται ως φυσική δραστηριότητα, ενώ στην ανατολή χρησιμοποιείται σαν τεχνική χαλάρωσης του σώματος και συγκέντρωσης του μυαλού ώστε αυτό να αποκτήσει περισσότερη διαύγεια και πιο θετική αντιμετώπιση των γεγονότων.

Η ερευνήτρια, με την ομάδα της, μελέτησε 84 φοιτητές που έκαναν μαθήματα γιόγκα για διάστημα δέκα εβδομάδων. Πέρασαν από εξετάσεις σχετικά με τη συγκέντρωση, την κινητοποίηση και το άγχος κατά τη δεύτερη και ένατη εβδομάδα.

Όπως δηλώνει η ερευνήτρια, εξεπλάγη από το ρυθμό βελτίωσης στους τρεις τομείς.

Η γιόγκα φάνηκε πως βελτιώνει τη συγκέντρωση και την ικανότητα εστίασης, ιδιότητες χρήσιμες στους αθλητές, καθώς και την κινητοποίηση σε αντίθεση με το να εστιάζει κανείς στο φόβο ή στην αποτυχία.

Στην έρευνα οι φοιτητές δήλωσαν ότι μπορούσαν να συγκεντρωθούν καλύτερα στο στόχο τους και να αποβάλουν άλλα εξωτερικά ερεθίσματα, ενώ έδειξαν σημάδια λιγότερου άγχους και μεγαλύτερης κινητοποίησης προς την επιτυχία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο