Νέα έρευνα έδειξε ότι μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δυνητικά να αφήσει τους ασθενείς ελεύθερους από τον διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητές του George Washington University ανακάλυψαν ότι η διατροφή με βάση τα λαχανικά μειώνει τα επίπεδα πρωτεΐνης που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στον διαβήτη τύπου 2.

Η νέα ανάλυση ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Cardiovascular Diagnosis and Therapy.’’

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή με βάση τα λαχανικά βελτίωσε τον έλεγχο του διαβήτη σημαντικά, μείωσε τη χοληστερόλη και βελτίωσε την αρτηριακή πίεση.

Χορτοφαγική διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά, φάνηκε να επιτρέπει στους ασθενείς να μη λαμβάνουν πια φάρμακα.

Ο ερευνητής Dr Neal Barnard, του George Washington University School of Medicine, δήλωσε ότι κανένα φάρμακο δεν πλησιάζει στο να προσφέρει τέτοια ανακούφιση σε όσους πάσχουν από διαβήτη.

Μια απλή συνταγή θα μπορούσε να βοηθήσει να αναστραφεί ο διαβήτης, να βελτιωθεί στο σάκχαρο στο αίμα και να μειωθεί στο σωματικό βάρος η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη, δήλωσε.

Και όλα αυτά είναι δυνατά, σύμφωνα με την ανάλυση, όχι με ένα μαγικό χάπι αλλά με απλές αλλαγές στη διατροφή.

 

Πηγές:
‘’Cardiovascular Diagnosis and Therapy.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας