Οι υπέρβαροι άνθρωποι μπορούν ενδεχομένως να χάσουν περισσότερο βάρος αν τους συμβουλεύσει αυτό ο γιατρός τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές του University of Georgia, εξέτασαν στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νόσων των ΗΠΑ και ανακάλυψαν ότι η σύσταση ενός γιατρού συνδεόταν με απώλεια 4,5 κιλών σε γυναίκες και 5,5 κιλών σε άντρες.

Τα ευρήματα περιέλαβαν ανθρώπους τους οποίους συμβουλεύσαν να χάσουν βάρος ακόμα και όταν δεν ήταν έτοιμοι να ακούσουν το μήνυμα σημείωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα έδειξε ότι συμβουλές από γιατρό συνδέθηκαν με μεγαλύτερες πιθανότητες απώλειας βάρους.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι διατροφικές συνήθειες και η άσκηση έπαιξαν ρόλο στην απώλεια βάρους, ανακάλυψε η έρευνα.
Οι ερευνητές επίσης σημείωσαν ότι η συμβουλή ενός γιατρού για απώλεια βάρους φάνηκε να βοηθά τους ανθρώπους να προλαμβάνουν την αύξηση βάρους.

Ο ερευνητής, Joshua Berning, του College of Agricultural and Environmental Sciences, δήλωσε ότι οι άνθρωποι συχνά αυξάνουν το βάρος τους καθώς γερνούν. Οι συστάσεις για απώλεια βάρους, μετριάζουν την αύξηση του βάρους περισσότερο από όσο διευκολύνουν την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον Berning, ένας λόγος που η σύσταση ενός γιατρού μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια κιλών είναι ότι ο γιατρός μπορεί να αξιολογήσει πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή, η άσκηση και το ιατρικό ιστορικό, για να διαπιστωθεί αν ένας ασθενής έχει κίνδυνο για παχυσαρκία.

Οι εξατομικευμένες πληροφορίες μπορεί να είναι μια αιτία που οι γιατροί ενδεχομένως έχουν πλεονέκτημα στην πληροφόρηση του ασθενή, σύμφωνα με τον Berning.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γιατροί συχνά δεν έχουν χρόνο να μιλήσουν με τους ασθενείς τους σχετικά με το βάρος, κατέληξε ο Berning.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ''Economics & Human Biology.''

 

Πηγές:
''Economics & Human Biology.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!