Η απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει τη βαρύτητα του άσθματος, τον έλεγχο της νόσου, την πνευμονική λειτουργία και την ποιότητα ζωής σε παχύσαρκους ενήλικες με άσθμα, αναφέρουν ερευνητές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η απώλεια βάρους μείωσε τη βαρύτητα του άσθματος όπως μετράται από την υπεραντιδραστικότητα των αεραγωγών, (AHR), σε παχύσαρκους ασθενείς.

Η Smita Pakhale. του University of Ottawa. στον Καναδά. δήλωσε ότι ενώ προηγούμενες έρευνες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της βαρύτητας του άσθματος και της παχυσαρκίας η νέα έρευνα είναι μοναδική λόγω της αυστηρής προσήλωσής της σε ακριβή διαγνωστικά κριτήρια και ερευνητικό αποτέλεσμα (AHR), οδηγώντας σε πιο αγνά αποτελέσματα για τη στήριξη της απώλειας βάρους ως μέσο ρύθμισης ή αναστροφής του άσθματος στη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που επηρεάστηκαν σκληρά από τη νόσο.

Η εμφάνιση άσθματος ήταν 1,47 φορές υψηλότερη σε παχύσαρκους ανθρώπους έναντι μη παχύσαρκων και μια αύξηση 3 μονάδων στο Δείκτη Μάζας Σώματος συνδέεται με αύξηση 35% του κινδύνου άσθματος, αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 22 παχύσαρκους με άσθμα, ηλικίας 18 έως 75 ετών, με Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο του 32.5 kg/m2.

Δεκάξι συμμετέχοντες ακολούθησαν συμπεριφορικό πρόγραμμα μείωσης βάρους για 3 μήνες και 6 αποτέλεσαν την ομάδα ελέγχου.

Η Pakhale, δήλωσε ότι παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα άσθματος και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’CHEST.’’

 

Πηγές:
‘’CHEST.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το 4ο RUN – BIKE – CARE θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου
Ανεβείτε με τη σκάλα για να ζήσετε περισσότερο [μελέτη]
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο