Άνθρωποι που ακολουθούν αγωγή για εθισμό σε ουσίες και αλκοόλ, παγκοσμίως, χρησιμοποιούν καπνό 2 έως 3 φορές περισσότερο από το ποσοστό των ανθρώπων που δεν ακολουθεί αγωγή για εθισμό, ανακάλυψε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 20 χώρες.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι προγράμματα κατά της χρήσης ουσιών δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά θέματα σχετικά με τη χρήση καπνού.

Ο ερευνητής Joseph Guydish, καθηγητής στο University of California, του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι όταν άνθρωποι αρχίσουν αγωγή για ουσίες και αλκοόλ δεν αντιμετωπίζονται για ακόμα έναν εθισμό που έχει σημαντικές πιθανότητες τελικά να τους σκοτώσει, δηλαδή το κάπνισμα.

Ο Guydish σημείωσε ότι σε επίπεδο δημόσιας υγείας, αυτό σημαίνει ότι η αγωγή για τον εθισμό θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη χρήση καπνού καλύτερα από ότι σήμερα.

Οι ερευνητές επισκόπησαν 54 έρευνες που αφορούσαν 37.364 συμμετέχοντες, σε 20 χώρες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στη Βρετανία από το 1987 έως το 2013.

Ανακάλυψαν ότι σε ανθρώπους που ακολουθούσαν αγωγή για χρήση ουσιών και αλκοόλ, το συνολικό ποσοστό καπνίσματος ήταν 84% σε σύγκριση με ποσοστό 31% για ανθρώπους του γενικού πληθυσμού.

Ο Guydish δήλωσε ότι όποιος ξεκινά αγωγή για χρήση ουσιών θα πρέπει να αξιολογείται και να αντιμετωπίζεται και για χρήση καπνού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction.

 

Πηγές:
Addiction.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο